Közélet

2012.05.15. 13:25

Balatoni nyaralást nyertek a gészis diákok

A 2011-2012 tanévben a Gépészeti és Számítástechnikai Szakközépiskola (GÉSZI) tehetséges tanulói a hagyományokhoz híven kiváló eredményeket értek el különféle tanulmányi versenyeken.

cs. r.

Az egyik nagybank által szervezett banki, pénzügyi témájú versenyen két csapat indult, megszerezve a negyedik és a hatodik helyezést. Az angol levelező Play&Win versenyen több tanuló, a Dusza Árpád Országos Programozói Emlékversenyen hat fő, a Szivárványhíd – országos irodalmi és műveltségi levelezőversenyen négy fő, a Hajdú-Bihar Megyei TIT által meghirdetett Tehetséggondozó Országos Tanulmányi Versenyen kilenc fő ért el sikereket.

A Szakmai Érettségi Tanulmányi Versenyen Nagy Gábor tizenkettedik helyezéssel 40, Gajda Attila huszadik helyezéssel 40, Kiss Tamás huszonnyolcadik helyezéssel 20 plusz felvételi pontot szerzett. Szintén 20 pluszpontot szerzett a matematika OKTV huszonhatodik helyezésével Ancsin Ádám tanuló. Az iskola aktívan részt vett az „Ádámok és Évák” színházi előadás weblapjának elkészítésében is.

A Gordiusz Matematika Versenyen Csipke Csaba második, Horváth Gergely második, Horváth Gábor harmadik, Török János második helyezést ért el korosztályában. 

A Kenguru Matematika Versenyen Horváth Gábor második, Török János nyolcadik lett. Sikeresen vett részt a IV. Békés Megyei Középiskolai Matematikaversenyen Ancsin Ádám. Az Országos Műszaki Tanulmányi Versenyen Gajda Attila harmadik, Német Norbert tízedik, Nagy Gábor tizenkettedik lett, mindannyian nemzetközi AutoCAD bizonyítványt szereztek.

A Hajnal Imre Matematika Tesztversenyen Csipke Csaba ért el sikereket, az EuroSkill 2012. csapatversenyben nyolcadikak, a Csernyánszky Imre Országos Pneumatika Csapatversenyen huszadikak, az Econventio Teszt 2012 versenyben pedig elsők lettek a GÉSZIS diákok. Ez utóbbin száztizenkét iskola tizennégyezer diákja vett részt, amit toronymagasan, 78%-kal nyert a GÉSZI, megnyerve ezzel egy nyári balatonlellei táborozást is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!