Közélet

2012.03.24. 09:30

Elhunyt Kaszai János, Vésztő volt polgármestere

Szombaton hajnalban 3 órakor örökre megpihent Kaszai János, Vésztő város volt polgármestere.

b. i.

Kaszai János életének 67. évében, türelemmel viselt, hosszan tartó súlyos betegséget követően a gyulai Pándy Kálmán Megyei Kórházban hunyt el. Kaszai János 1945. április 8-án Vésztőn látta meg a napvilágot. Középiskolai tanulmányait a békési Szegedi Kis István Gimnáziumban abszolválta, majd 1970-ben tanácsakadémiát végzett.

Kaszai János 1964. január 2-ától kezdődően negyvenhat esztendeig dolgozott a vésztői tanácsházán, polgármesteri hivatalban. Pályáját műszaki ügyintézőként kezdte, 1968—1989 között vb-titkár, 1990—1992 októbere között Vésztő jegyzője volt, azután öt ciklusban választották meg a város polgármesterének. 

Vésztő Kaszai János polgármestersége idejében, 2001-ben nyerte el a városi címet. Kaszai János alapító tagja volt a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének, a megyei tagozatok kezdeményezésére, közreműködésével születtek meg a szervezeten belül.

A város volt polgármestere a TÖOSZ Békés Megyei Tagozatának megalakítása, 1994 óta az elnöke volt, egészen 2010-ig. Több cikluson keresztül a Békés Megyei Önkormányzat Képviselő-testületének tagjaként dolgozott.

Több mint tíz éven át a Vasutas Települések Szövetségének (VTSZ) országos elnökeként is munkálkodott. 2008-ban a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége Köllner Ferenc emlékdíjban, 2010-ben pedig a Magyar Önkormányzatok Szövetsége és a Magyar Polgármesterek Egyesülete Aranygyűrű-díjban részesítette. 2010-ben a Vasutasnapon „Vasútért” kitüntetést vehetett át. 2011-ben Vésztő díszpolgára kitüntetéssel ismerték el több évtizedes városépítő munkásságát.

Kaszai Jánost Vésztő város saját halottjának tekinti. A volt polgármester földi maradványait március 28-án 13 órakor a vésztői temetőben, polgári szertartás keretében helyezik örök nyugalomra.

b. i. -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!