Közélet

2011.10.03. 18:45

Telt ház és várólista: népszerű a kollégium

Telt házzal kezdte ismét az új tanévet a József Attila Kollégium. A fokozott érdeklődést jelzi, hogy még várólista is van.

Cs. R.

A kollégisták közül 58 az első osztályos. A beilleszkedésüket segíti az immár hagyományos gólyabajnokság. Idén többek között pingpongban, sakkban, fociban, kosárlabdában, szkanderban mérhették,  össze tudásukat a fiatalok.

- A közös program célja, hogy segítsük a közeledést, egymás megismerését; a pozitív élmények, a játék nagyon fontos a kapcsolatok, a kötődés kialakításában – mondta Hegyesi Zoltán kollégiumvezető, aki szerint a kollégista lét óriási változás, egyben hatalmas lehetőség a diákoknak. Informatika terem, könyvtárszoba áll rendelkezésükre, szakkörök, szabadidős és sportolási lehetőségek, az egészséges életmódot népszerűsítő rendezvények várják őket.

A kollégiumi bérlettel színházi és még számos kulturális programban lehet részük. Olyan életmódmintát kapnak, olyan élményeket szerezhetnek, amelyben az otthoni környezetben sokuknak nem lehetne részük.
A város fiataljait megmozgató rendezvényekből is kiveszik a részüket. A garabonciás napokon több mint negyven kollégista vállalt aktív szerepet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!