Közélet

2011.10.03. 18:42

Lendületesen tanévkezdés a Keriben

Lendületesen kezdte a tanévet a Zwack József kereskedelmi és vendéglátó-ipari tagiskolája.

Cs. R.

Kategóriájukban megnyerték a ,,Tiszta, virágos Békéscsabáért" környezetszépítő versenyt, amellyel egy dísznövényekről szóló könyv, továbbá tápoldatra és kertészeti felszerelésekre váltható 50 ezer forintos vásárlási utalvány járt. Molnár Erzsébet nevelési igazgatóhelyettes azonban legalább ilyen nyereségnek tartja, hogy a szépre való igényt kialakítják a diákokban.

— A virágos udvar, az aula ápolt dísznövényeivel, a kulturált környezettel példát mutatunk a diákoknak. A virágokkal barátságosabbá, otthonosabbá tesszük az iskolát — mondta az igazgatóhelyettes, aki az elmúlt hét izgalmas történéseiről is beszámolt. A gólyahét a tagiskola hagyományos programja, amely során a kilencedikes diákokat a végzősök játékos próbatétel elé állítják. A cél, hogy így is  segítsék új társaik beilleszkedését. A közös élmények megkönnyítik az ismerkedést, a barátozást. A hat első osztály versenyében a ... lett az első helyezett.

A gólyahét párhuzamos volt a Garabonciás héttel, amelynek rendezvényeiben a tagiskola diákjai ezúttal is hatalmas lelkesedéssel vetették bele magukat. A Keri diákpolgármester-jelöltet is állított. A 14. évfolyamos Barta Sándor méretett meg a dicsőségért.

A Garabonciás napok 20 esztendős történetében a Keri háromszor adta a rendezvény polgármesterét. A programok közösségi élményt nyújtanak, továbbá egy sor kompetenciát fejlesztenek: így a szervezőkészséget, a határozott fellépést, az érdekérvényesítő képességüket és próbára teszik a meggyőzőerejüket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!