Közélet

2011.08.15. 15:47

Márióval, Koóssal és Rózsival ünneplik a kenyeret Orosházán

A megszokott helyszíneken, de sok údonsággal bonyolítják le az idei, immár 8. Európai Kenyérünnepet Orosházán - hangsúlyozta Dancsó József a hétfői sajtótájékoztatón Gyopárosfürdőn.

cs. i.

Prémium minőségű kenyeret fejlesztett ki a Magyar Pékszövetség a Szent István napi ünnep idejére. Erről is szó volt a hétfői sajtótájékoztatón Gyopárosfürdőn, ahol a hétvégi, több napos ünnep részleteiről volt szó.

Dr. Dancsó József polgármester hangsúlyozta, ugyanazokkal a szereplőkkel és helyszíneken bonyolítják le az idei, immár 8. Európai
Kenyérünnepet, ami a térség legnagyobb ilyen, szakmai fesztiválja.

Varga László, a Magyar Pékszövetség Békés és Csongrád Megye Régió elnöke bejelentette, hogy hosszas kutatás-fejlesztés eredményeként, mint fontos gabonanövénnyel ismerkedhet meg a közönség: tritikáléból készült kenyeret kóstolhatnak majd az idei kenyérünnepen az Orosházára látogatók.

— Több újdonsággal készülünk az ünnepre. Kovászos, krumplival készül az ünnepi kenyerünk, ezzel debütál a szakma, az orosházi pékmester, Asztalos László lesz ebben tevékeny közreműködőnk - mondta az elnök.
Az idei pékkonferenciának is témája lesz a tritikálé, mint fontos kenyérgabona, de a prémiumtermékekről is tárgyalnak a pékek. Ezek minőségi kézműves termékek.

- A Magyar Pékszövetség, a Magyar Pékek Fejedelmi Rendje és a Sütőipari Egyesülés közös munkája révén kialakított, majd a Magyar Pékszövetség által kontorllált termékek (orosházi banán, vajas kifli, stangli, rozsos kifli, foszlós kalács, kerek mákos, vajas pogácsa, pékmesterek kenyere és a krumplis kenyér) megalkotásának elsődleges célja, hogy felhívja a fogyasztók figyelmét a minőségi termékek és az arctalan tömegáruk közötti lényegi különbségre - mondta Varga László.

Benkő Ferenc vezérigazgató a közönségprogramok kapcsán kiemelte, valamennyi korosztálynak kínálnak idén is színpadi produkciókat, hiszen a mulatós zenét képviseli Marió, a harmónikás, jön Koós János, az esti, élő koncertet pedig Demjén Ferenc adja a kenyérünnep látogatóinak.

Most, először lesz lézershow a tűzijátékkal egyszerre. Benkő Ferenc bejelentette, ingyenes buszjárat közlekedik egész nap a fürdő és Orosháza között, így biztosítva még több vendég egyszerű érkezését-távozását majd késő éjjel is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!