Közélet

2011.07.20. 08:44

Dr. Bede Sándor az új mezőkovácsházi rendőrkapitány

Július 16-ától új kapitány irányítja a Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság munkáját. Dr. Gyurosovics József, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője dr. Bede Sándor őrnagyot bízta meg a feladattal.

K. E.

— Nagy megtiszteltetésnek tartom a feladatot, új kihívásnak élem meg. Hogy én tölthetem be a rendőrkapitányi posztot, ebben valószínűleg közrejátszhatott a határőr előéletem is, hiszen egy határmenti kapitányságról van szó — mondta dr. Bede Sándor.

Az új mezőkovácsházi rendőrkapitány  pályaválasztását a születési helye és édesapja foglalkozása is meghatározta. Határőr lett ő is, folytatva a családi hagyományt. A Biharkeresztesi Határforgalmi kirendeltségen őrmesterként kezdte pályafutását, majd végigjárta a ranglétrát.

A főiskola elvégzése után az Orosházi Határőr Igazgatóság határforgalmi osztályára került, 2007-től a határrendészeti osztályt vezette. A határőrség és a rendőrség 2008. január 1-jei integrációja után a határrendészeti szolgálat, majd fél évvel a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság ellenőrzési szolgálatának vezetőjévé nevezték ki.

— Az ellenőrzési szolgálat végzi a rendőrszakmai és költségvetési ellenőrzéseket, így volt rálátásom a városi kapitányságokra, köztük a mezőkovácsházira is — nyilatkozta a rendőrkapitány, aki gyorsan belevetette magát a munkába. Első lépésben a kapitányság vezető beosztású munkatársaival találkozott, vázolta a feladatokat, az elvárásait. Ismerkedik az állomány tagjaival is.

— Jól működő kapitányságot vettem át elődömtől, fiatal, agilis, dolgozni akaró állománnyal. Ahogy mondják, nincs olyan megrakott szekér, amelyikre még ne férne. Így finom hangolásokkal, elsősorban a munkaszervezési módszereket illetően, még eredményesebb kapitánysággá válhatunk. Szeretném, ha a lakosság — tizennyolc önkormányzat, összesen huszonkét település tartozik hozzánk — érezné, hogy minden körülmények között számíthatnak a rendőrökre.

Dr. Bede Sándor a helyi vezetésben nagyobb személyi változtatásokat nem tervez. A közeljövőben valamennyi településre ellátogat, ismerkedik a polgármesterekkel és a helyi viszonyokkal.

K. E. -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!