Közélet

2011.07.10. 17:51

Díszpolgár lett a volt polgármester Vésztőn

Hét, a város életében meghatározó esemény jubileumát ünnepelte Vésztő a hét végén. A két, talán legjelentősebb: háromszáz esztendeje telepítették újra Vésztőt, s a település tíz éve város.

B. I.

Ezenkívül százesztendős a református templomkertben lévő püspöki platánfa, 25 éve hozták létre Mágoron a Népi Írók Szoborparkját, 20 éves a Vésztői Református Egyházközség által működtetett Kis Bálint Református Általános Iskola. Tizenöt esztendeje alapították a Vésztői Újságot, s ugyancsak alapításának másfél évtizedes jubileumát ünnepelte a helyi mazsorett együttes is — vette számba az ünnepi alkalomból az évfordulókat Molnár Sándor.

— Minden évforduló alkalom arra, hogy ünnepeljünk, megemlékezzünk és visszatekintsünk a távolabbi, s közelebbi múltba — hangsúlyozta a polgármester.

S mérföldkő volt az idei esztendő ünnepi eseménysorozata a városnapok történetében. Idén első alkalommal volt három napos a népünnepély a sárréti vasutas településen, s a Vésztőről elszármazottak találkozóját is első ízben rendezték meg. A rendezvény zárónapja pedig egyben a Vésztői Református Egyházközség által tizenhatodik alkalommal megrendezett Nemzetközi Népművészeti Tábor nyitánya volt.

Kulturális, szórakoztató programoknak nem volt híja, hiszen az országosan ismert fellépők, formációk közül pénteken Márió, szombaton Gáspár Laci és a Holdviola, vasárnap pedig az Ex-Kormorám szórakoztatta a nagyérdeműt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!