Közélet

2011.06.21. 13:40

Betörték a békéscsabai LMP-iroda ablakait

Ismeretlen tettesek betörték az LMP békéscsabai irodájának ablakait. A rendőrség nyomoz az ügyben.

BEOL

Gál István Elek, az ökopárt békéscsabai koordinátora lapunknak elmondta: a környéken lakók éjszaka hallottak pukkanást, azonban nekik csak dél körül szóltak. A Petőfi utcai iroda két, egyenként 90 x 160 centiméteres ablakát verték be ismeretlen tettesek.

A Lehet Más a Politika helyi szervezete feljelentést tett a rendőrségen, a helyszínelők jelenleg is dolgoznak a Petőfi utcai irodában. Gál István Elek lapunknak elmondta, hogy bár az iroda tavaszi megnyitásakor a jobboldali sajtóban hecckampány indult, nem politikai okokra, sokkal inkább vandalizmusra gyanakszik.

A rendőrség hivatalos közleménye

Betörték az egyik párt irodájának ablakait Békéscsabán. A párt helyi koordinátora ma délután negyed 2-kor tett bejelentést arról, hogy a Petőfi utcai iroda két ablakát megrongálták. A 90 X 140 cm-es üvegeket valószínűleg hétfőről keddre virradó éjjel törték be. A közelben lakók ugyanis elmondták, hogy éjfél körül zajt hallottak. Ekkor azonban, mivel az ablakaikból mozgást nem láttak, nem értesítették a rendőrséget. A Békéscsabai Rendőrkapitányság nyomozást indított a rongálás miatt. Az ismeretlen elkövető kb. 60 ezer forint kárt okozott.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!