Közélet

2010.11.15. 17:40

Díjat alapított a szlovák önkormányzat

A Békés Megyei Szlovák Önkormányzat közmeghallgatást tartott hétfőn Tótkomlóson.

Cs. I.

Mótyán Tibor elnökhelyettes elmondta, évente többször szerveznek kihelyezett ülést. A közmeghallgatásnak is az a célja, hogy a vidéken élők elmondhassák véleményüket.

A nagyszámú hallgatóság előtt dr. Csicsely Ilona elnök beszámolt az önkormányzat elmúlt négy évben végzett tevékenységéről. Megtudtuk, díjalapításról is döntött testületük.

— Kitüntetést alapítottunk Békés megye szlovákságáért címmel. Mészáros Attila szobrásztól kaptunk a tárgyi ajándékra vonatkozó javaslatot: az andezit szikla megdöntött felületén Békés megye sziluettje, rajta bronz dombormű — tájékoztatott Mótyán Tibor.

Évente egyszer magánszemély, vagy közösség kaphatja meg az elismerést. Olyanoknak ítélik, akik különösen sokat tettek a Békés megyei szlovákság kultúrájáért. Az elnökhelyettes elmondta, a jövőben is szeretnének társszervezői lenni szlovák közösségi programoknak. Erre a célra idén 940 ezer forintot fordítottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!