Közélet

2010.07.01. 10:15

Kitüntették Baranyit és Kaszait

A pusztaföldvári dr. Baranyi István az önkormányzati szféra legrangosabb díját, a Polgármesteri Ezüstláncot vette át dr. Sólyom László köztársasági elnöktől Gödöllőn. Vésztő polgármestere, Kaszai János Polgármesteri Arany Pecsétgyűrű-díjat kapott.

Cs. I. - B. I.

Kétévente rendezik meg a Kárpát-medence minden tájáról összesereglett polgármesterek, önkormányzati szakemberek találkozóját Gödöllőn. Félezer résztvevő előtt adta át a köztársasági elnök az önkormányzatiság fejlesztéséhez kimagasló módon hozzájáruló polgármesterek tevékenységének elismerésére létrehozott kitüntetéseket. Idén az Ezüstlánc-díjat dr. Baranyi István pusztaföldvári polgármester kapta.

— Nem vagyunk tagjai a Magyar Önkormányzatok Szövetségének. Ezért is megható számomra, hogy párthovatartozástól függetlenül döntött a kuratórium a javamra. Úgy érzem, azt a szemléletet díjazták, melyet sok éve képviselek — mondta dr. Baranyi István, aki az öngondoskodás fontosságának, az önfenntartó településmodellnek a híve. Országjárása során számos előadást tart e témában. Pusztaföldvári tapasztalatait osztja meg kollégáival.

Kaszai János, Vésztő polgármestere egyedüli a megyében regnáló településvezetők között, aki a két legnagyobb önkormányzati szövetség rangos elismerését is átvehette már. Két éve a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) aranygyűrű kitüntetésében részesült, az idei gödöllői világtalálkozón pedig a Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) arany pecsétgyűrűt adományozott a sárréti vasutas város vezetőjének.

A szövetség által odaítélt oklevél szövegéből az is kiderül, hogy az önkormányzatokért végzett lelkiismeretes és odaadó munkája elismeréséül vehette át a díjat. Vésztő polgármesterének neve összeforrt a település fejlesztésével. A ''60-as években a település villamosításáért dolgozott, a ''70-es évek legnagyobb feladata a vezetékes ivóvízhálózat kiépítése volt.

— Ma Vésztő mintegy 130 önkormányzati belterületi útjának több mint 94 százaléka szilárd burkolattal ellátott, 1992-ben, amikor polgármesternek választottak, ez az arány 25 százalék volt — ismertette az utóbbi időszak eredményeit Kaszai János.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!