Közélet

2010.05.18. 18:55

Távozó képviselők: van-e élet a parlamenten túl?

Az előző ciklusban országgyűlési képviselőként dolgozó Békés megyei politikusok közül az idei választásokon többen nem kerültek be a parlamentbe. A közélettől egyikük sem akar elszakadni, de mindennapjaikban már egyértelműen más játssza majd a főszerepet.

BMH

Fetser Jánosnak hivatalosan csak két munkahelye volt eddig. Az orosházi üveggyártól 24 éves munkaviszony után búcsúzott, 1994-től 2006-ig pedig Orosháza polgármestereként dolgozott.

— Országgyűlési képviselőnek 2002-ben választottak. Amit lehetett, megtettem a körzetben élőkért. Politikusként továbbra is intézem az MSZP városi szervezetének a dolgait, elnök vagyok — nyilatkozta.

— Mivel öt év kedvezményt kaptam az első munkahelyemtől, az üveggyártól, én már nyugdíjas vagyok. Kaptam több állásajánlatot is, egyelőre azonban élvezem a családommal töltött időt. Van három gyönyörű kislány unokám, sokat vagyok velük. A hogyan továbbról még nem döntöttem.

A szarvasi Földesi Zoltánnak még tizennégy éve van nyugdíjig.
— Pedagógusi diplomával rendelkezem, de korábban sem dolgoztam ezen a pályán. Több elképzelésem van és jó néhányan megkerestek már ajánlatokkal — ecsetelte.

— A jövőben a politika inkább társadalmi munka marad számomra, s másból próbálok megélni. Valószínűleg többfajta tevékenységet végzek majd, egyéni, esetleg társas vállalkozásba kezdek. Az már biztos, hogy többek között felnőttképzéssel foglalkozom majd. Emellett Szarvason a művelődési és oktatási bizottság elnökeként tevékenykedem a helyi testületben.

Nagy László négy éve szintén az MSZP színeiben került be az országgyűlésbe.
— Nincs bennem rossz érzés a velem történt változás miatt. A jövőre nézve több elképzelésem is van: szeretnék idegen nyelvet tanulni, mert annak hiánya mára komoly hátrányt jelent. Nem tartom kizártnak azt sem, hogy az önkormányzati választásokig kizárólag csak a pártom munkájában veszek részt, s az sem elképzelhetetlen, hogy később egy nagyobb cégnél helyezkedem majd el — fogalmazott.

Mint mondta, amennyiben civil életének lehetőségei engedik, akkor továbbra is szeretne politikával foglalkozni. — Természetesen — éppen a már említett lehetőségek csökkenése miatt is — korán sem olyan intenzitással teszem ezt majd, ahogy korábban.

Velkey Gábor, aki ciklus közben az SZDSZ színeiben lett az országgyűlés tagja, képviselősége alatt sem szakadt el szociológusi hivatásától.

— Egyenes volt a visszaút a MTA Regionális Kutatások Központja Alföldi Tudományos Intézetébe, ahol több fontos kérdéssel is foglalkozom — mondta el lapunknak a szociológus, aki a főiskolán óraadó tanár, s a közélettől sem szeretne elszakadni.

Dr. Spiák Ibolya a Fidesz listás képviselője volt, az egészségügyi bizottságban, illetve a drogmegelőzési albizottságban is dolgozott. Bár lapzártánkig nem sikerült utolérni, annyi bizonyos, a volt képviselőnő nem marad munka nélkül.

Parlamenti munkája mellett is folytatta orvosi tevékenységét Mezőkovácsházán. Tudomásunk szerint a betegek a jövőben is számíthatnak a munkájára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!