Közélet

2010.01.19. 13:15

Benevezték az első pálinkát a 2010-es versenyre

Megérkezett az első nevezés a 2010-es, országos, Gyulán rendezett pálinkaversenyre. Kedd délelőtt Lovász Sándor ötletgazda-főszervező a soltvadkerti Gál Józseftől vette át a Kiffer körtepálinkát.

cs. á.

— Gyulán pihenek, ezért úgy gondoltuk, elhozom a fiam helyett az italt, mert eredetileg ő nevezett a versenyre. Otthon van szőlőnk, gyümölcsösünk, de még csak három éve foglalkozunk pálinkával. Az eddigi kóstolások alapján úgy látjuk, ígéretes a nedű — fogalmazott Gál József. A soltvadkerti férfi elmondta, ha jó eredményt érnek el, elgondolkodnak rajta, hogy komolyabban foglalkozzanak a pálinkával.

A gyulai megmérettetést — melynek eredményhirdetésére idén április 17-én kerül sor —, már a világ harmadik legnagyobb, ilyen versenyeként tartják számon. Lovász Sándor a sajtótájékoztatón nem rejtette véka alá, az a céljuk, hogy néhány éven belül ez legyen a legnagyobb.

— Magyarországon 220 ezer ember főzet pálinkát. Arra kérjük őket, ne csak főzzék, hanem tiszteljék meg azzal a pálinkájukat, hogy elhozzák a versenyre. Itt a bérfőzető társadalom szembesülhet saját pálinkájával — mondta Lovász Sándor.

Idén a verseny nyilvános, érzékszervi, szakmai zsűrizését március 25-27-ig tartják, nevezni március 12-ig lehet. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!