Közélet

2009.11.12. 19:21

Újabb politikai vita az M44-es körül

Továbbra is politikai viták középpontjában áll a Békés megyei infrastrukturális elmaradottság egyik szimbóluma, a tervezett M44-es út.

Cs.R — M.P.M.

A kormánypárti többség leszavazta a 44-es számú elsőrendű főút négynyomúsításának megkezdéséről szóló módosító indítványt — mondta Vantara Gyula csütörtöki tájékoztatóján. A javaslatot a békéscsabai polgármester kezdeményezésére országgyűlési képviselők nyújtották be a költségvetés tárgyalásakor.

Vantara Gyula 500 millió forint elkülönítését kérte a Kondoros-Békéscsaba közötti szakaszt érintő munkálatok elindításához. Egyebek mellett azt nehezményezi, hogy a város kormánypárti képviselői, Molnár László és Tóth Károly nemmel szavaztak a kérdés tárgyalásakor.

Molnár László MSZP országgyűlési képviselő tegnapi sajtótájékoztatóján röviden indokolta a leszavazást. Leszögezte, célszerűtlen négynyomúsításra költeni, amikor a mostani 44-es úttól néhány kilométerre párhuzamosan fut majd az M44-es autóút. A régi 44-es út forgalma, így szerepe csökken attól a pillanattól kezdve, hogy az autóút elkészül.

Várhatóan 10 nap múlva tárgyalja a parlament azt a módosító csomagot, amelyben szerepel Molnár László M44-es út előkészítésére szóló 3 milliárdos javaslata. Ez az M44-es Kecskemét-Békéscsaba közti szakasza előkészítési munkáinak befejezését teszi lehetővé. Megtörténhet a Kondoros-Tiszakürt szakasz régészeti feltárása, továbbá a támogatás fedezetet teremt Békéscsaba-Kondoros 20 kilométeres és Kecskemét-Tiszakürt 60 kilométeres szakasza tervezésének előkészítésére.

Tóth Károly elmondta, egyeztetett Molnár Lászlóval, tudott párttársa leendő módosító javaslatáról, ezért szavazott nemmel.

Domokos László, a Fidesz megyei elnöke úgy nyilatkozott, párttársaival megszavazza a javaslatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!