Közélet

2009.06.26. 22:07

Megszólal a polgármester a jegyzőtől kapott hitel kapcsán

– Felszólítom szocialista képviselőtársaimat, élükön Tóth Károllyal, hogy fejezzék be a kémkedést, az ávós módszerek használatát. Legközelebb mi jön? Zsarolás? Fenyegetés? Megveretés? – reagált Vantara Gyula a volt jegyzőtől kapott hiteléről érdeklődő MSZP-sek felvetéseire pénteken.

M. P. M.

Mint arról a csütörtök este után beszámoltunk, a békéscsabai közgyűlésen összesen tizenkilenc kérdést tettek fel a városi szocialisták Vantara Gyulának. A baloldali képviselők megkeresésükben egyebek mellett arról érdeklődtek Békéscsaba polgármesterétől, hogy vett-e fel hárommillió forintos kölcsönt dr. Benedek Máriától, a város volt jegyzőjétől? Az MSZP-sek arra is kíváncsiak, hogy életszerű-e, hogy egy lemondó jegyző távozása napján nagyösszegű kölcsönt ad korábbi alkalmazójának? A csütörtöki képviselő-testületi ülésen felvetett ügyről mindkét fél beszélt pénteki sajtótájékoztatóján.

Vantara Gyula elmondta, magánjogi szerződést kötött dr. Benedek Máriával.
— Mivel erről csak a két fél tudott, felmerülhet a kérdés, hogyan jutott a szerződés birtokába a baloldali frakció. Elmondom: nem tisztességes úton szerezték meg. Felszólítom szocialista képviselőtársaimat, élükön Tóth Károllyal, hogy fejezzék be a kémkedést, az ávós módszerek használatát. Legközelebb mi jön? Zsarolás? Fenyegetés? Megveretés? — fogalmazott Vantara Gyula. Hozzátette, az ellene felhozott vádak alaptalanok, olyan képtelen felvetések vannak a kérdésekben, hogy világosan látszik, a lejáratása a cél.

— Reméljük, hogy azért kérdezni még szabad! Nem titkos levélben, fű alatt, hanem a közgyűlés nyilvánossága előtt tártuk fel aggályainkat — kommentálta a polgármester által elmondottakat Baji Lajos. A szocialisták városi elnöke elmondta, a szerződést nem látták, folyosói pletykák alapján fogalmazták meg kérdéseiket a polgármesterhez.

— Morálisan szétesni látszik a közgyűlés fideszes többsége. Úgy gondolom, a többség körében sokakat meglepnek azok a dolgok, amelyek most kezdenek kiderülni — hangsúlyozta a szocialisták közgyűlés utáni sajtótájékoztatóján Baji Lajos. Tóth Károly mindehhez annyit fűzött hozzá, hogy vádaskodás helyett jobb lenne, ha a polgármester a saját háza táján nézne szét. Ugyanis, ha egyáltalán volt ilyen szerződés, akkor az csak két embernél lehetett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!