Közélet

2009.06.25. 18:22

Hitelezett-e felmondása napján a volt jegyző a csabai polgármesternek?

Helyi szocialisták 19 kérdést intéztek a csütörtöki testületi ülésen Vantara Gyula békéscsabai polgármesterhez azzal kapcsolatban, hogy a városvezető kapott-e kölcsön 3 millió forintot a megyeszékhely korábbi jegyzőjétől, dr. Benedek Máriától.

BEOL

A helyi MSZP-frakció kérdései egész pontosan arra vonatkoznak, hogy a viharos körülmények között távozó jegyző, dr. Benedek Mária közvetlenül azelőtt, hogy a közgyűlés elfogadta lemondását és megszüntette a vele szemben korábban indított fegyelmi eljárást, adott-e kamatmentes kölcsönként 3 millió forintot Vantara Gyulának.

A nyilvánosságra került kérdések között sok más mellett például olyanok szerepelnek, hogy „Életszerűnek tartja-e a polgármester úr, hogy egy lemondó jegyző a polgármesternek nagy összegű kölcsönt ad át készpénzben a lemondása napján?” vagy „Igaz-e az a feltételezés, hogy a kölcsönszerződés hátterében a kötvénykibocsátással kapcsolatban felvett jutalék kettejük közötti elszámolása áll?”.

Vantara Gyula polgármesternek 15 napja van arra, hogy a szocialisták kérdéseit írásban megválaszolja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!