Közélet

2009.01.23. 19:13

Tudják, de nem mondják meg a jegyző jutalmának összegét

Éles szópárbajok alakultak ki néhány napirendi pontnál a csütörtöki békéscsabai közgyűlésen. A képviselők annyiban szakítottak a hagyományokkal, hogy most nem hajnalig tartott a hozzászólás-háború, a résztvevők beérték a szolid, estébe hajló befejezéssel.

M. P. M.

Vantara a fészekrakásról
Vantara Gyula, Békéscsaba polgármestere az ülést elemző pénteki sajtótájékoztatóján három témát emelt ki.

— Tavaly tizenöt honvédségi lakás bérlőkijelölési jogát szerezte meg a város. A bérbeadásukra kiírt pályázatra akkor 260-an jelentkeztek. Ezért döntöttünk úgy, hogy további kilenc, tudomásunk szerint jelenleg nem lakott ingatlant próbálunk meg visszaszerezni a Honvédelmi Minisztériumtól.

Három helyszínen, Jaminában, Mezőmegyeren, illetve a 4-es Honvéd utcánál pedig kedvezményes árú telkeket hirdetünk meg a rászorulóknak. Emellett Békéscsaba is elindult a Habitat for Humanity karitatív szervezet otthonteremtési pályázatán, a kezdeményezés részeként további harminc lakás épülhet fel — sorolta a szociális lakásépítési program elemeit a polgármester. Vantara Gyula fontosnak tartotta még a téli közmunkaprogram meghosszabbítását, illetve a békéscsabai és a temesvári kórház határon átívelő közös pályázatát.

MSZP: morális mélypont
— Morális mélypontra jutott a közgyűlés egy része, jelesül a Fidesz-frakció. Tagjai a közgyűlési anyagokban található ellentmondásokat szavazatukkal legalizálták — hangsúlyozta közgyűlési értékelőjében Baji Lajos, az MSZP városi elnöke. Képviselőtársa, Tóth Károly az Invitel-perből származó források megfontolt, fejlesztési célú felhasználására figyelmeztetett. A Körös Volán támogatásáról szóló napirendről elmondta, a közfeladatokat ellátó cégeknél azonos nézőpontot kellene kialakítania a városnak.

— Az nem járja, hogy a Vízműveknek azonnal megszavaz a közgyűlés 73 milliót, míg a Volánnak a kért 68 helyett csak 15-öt. Egy csomagban kellene kezelni ezeket a kérdéseket — hangsúlyozta. Tóth Károly a volt jegyzővel kapcsolatos új fejleményekről is beszámolt.

A jegyző jutalma 
Eszerint választ kaptak arra a kérdésükre, hogy dr. Benedek Mária mekkora jutalmat kapott a várostól 2008. január elseje és november 22-e közötti időszakban végzett munkájáért. A pontos számot azonban a személyes adatok védelme miatt nem tehetik közzé. Annyit azonban elárult, a jegyző — fizetése mellett — nem kapott kevesebb jutalmat, mint két békéscsabai középkorú pedagógus teljes évi jövedelme.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!