Közélet

2009.01.07. 17:44

Önként távozik a felfüggesztett békéscsabai jegyző

Benyújtotta felmondását dr. Benedek Mária, Békéscsaba jegyzője. A városi képviselő-testület a döntést tudomásul vette, átmenetileg az aljegyző irányítja majd a hivatal munkáját.

m. p. m.

— 2009. január 6-ával beadta felmondását dr. Benedek Mária. A jegyző döntését a képviselők többsége elfogadta. A törvény szerint járó kötelező juttatásokat fizetjük ki számára — számolt be szerdán az ügyben összehívott rendkívüli közgyűlés fejleményeiről Vantara Gyula, Békéscsaba polgármestere. Hozzátette, egy kérdésben méltányosságot is gyakoroltak. Eszerint a jegyző korábban megkezdett nyelvvizsga-tanfolyamának költségét, 120 ezer forintot szintén átvállalt a város. Ezenkívül a közgyűlés megszüntette a jegyzővel szembeni folyamatban lévő fegyelmi eljárást.

Dr. Benedek Mária csütörtökön még felkeresi a városházát, ahol aztán a folyó ügyeket átadja az aljegyzőnek, dr. Szvercsák Szilviának. Vantara Gyula elmondta, a megüresedett pozícióra pályázatot írnak ki, a kinevezésig az aljegyző irányítja a munkát.

— Sajnálattal vettem tudomásul dr. Benedek Mária felmondását, ugyanakkor a képviselők és a jegyző között kialakult feszültség miatt ez volt a legjobb megoldás — hangsúlyozta Vantara Gyula.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!