Közélet

2008.12.18. 18:24

Vízdíjemelés és jegyzőügy – összeült a csabai közgyűlés

A vízdíjemelés mértéke, a vízművek 70 milliós követelése és a jegyzőügy is téma volt csütörtökön, a békéscsabai képviselő-testület soros ülésén.

F. M.

Újabb vizsgálatok indulnak a novemberben felfüggesztett jegyző, dr. Benedek Mária ellen — tájékoztatott a közgyűlés zárt ülésének eredményéről Vantara Gyula.

Több kérdést kapott a szennyvízprojekt közbeszerzési tanácsadását végző budapesti ügyvédi iroda képviselője a csütörtöki ülésen. Elismerte, a tervezés legelső szakaszában nem jól mérték fel a feladatok elvégzéséhez szükséges időt. Hozzátette, az a veszély ennek ellenére nem fenyeget, hogy — a kiírásnak megfelelően — 2010 végéig ne tudna lezárulni a projekt. Mezei Zsolt képviselő nem volt ilyen optimista, szerinte 185 napos késésben van a beruházás, és a csúszás révén jelentős forrásoktól eshet el a város.

Vízdíj és vízmű

A közgyűlésen határozott a képviselő-testület a vízdíjemelés mértékéről. Január elsejétől a lakossági vízdíj 142 forint lesz, a hatósági 260. A hatósági csatornadíjat 245 forintban, a lakosságit 152 forintban állapították meg.

Többórás vitát váltott ki a Békés Megyei Vízművek 73,4 millió forintos követelése. — Az Árpád fürdő rekonstrukciójára 2001-ben felvett hitel törlesztését nem fedezte teljes mértékben a vízdíjakba beépített összeg: 2007 végéig 73,4 millió forint az egyenleghiány — ismertette a követelés okát Csák Gyula, a társaság vezérigazgatója. Most, hogy a fürdő a város tulajdonába került, a vízmű benyújtotta a számlát. Az ellenzék név szerinti szavazást kért. A többségben lévő Fidesz-képviselők a fizetés mellett voksoltak. Tóth Károly MSZP-s képviselő elmondta, mivel az elszámolás szokásos időpontjáig, márciusig nem nyújtották be az igényt, nem kellene fizetni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!