Közélet

2008.11.21. 14:33

Bíróság előtt a csabai jegyzőnő feljelentője

A jövő héten tárgyalják annak a békéscsabai lakosnak az ügyét a városi bíróságon, aki szerint a város jegyzője valótlan tartalmú szerződést kötött egy gyulai lakossal. A feljelentés nyomán rendőrségi vizsgálat indult, ám azt bűncselekmény hiányában lezárták. A vád: gondatlanságból elkövetett hamis vád

BEOL

A vádirat szerint  a vádlott, K.Gy. a 2008. június 17-én kelt és a Békés Megyei Rendőr-főkapitánysághoz 2008. június 23-án érkezett, ismeretlen tettes ellen írt feljelentésében azt állította, hogy 2007. május 4-én a békéscsabai jegyző valótlan tartalmú megbízási szerződést kötött M.N. gyulai lakossal, amelyben a polgármesteri hivatal határozatlan időre PR tevékenységgel kapcsolatos feladatok ellátásával bízta meg M.N.-t.

A vádlott feljelentése szerint a megbízási szerződés valótlan tartalmú, és azért készült, hogy M.N. munkaviszonyt igazoljon magának amerikai vízum megszerzéséhez. A vádlott a feljelentéséhez mellékelte a megbízási szerződést.

A hirdetés után folytatódik

A rendőr-főkapitányság a magánokirat-hamisítás vétsége miatt tett feljelentést 2008. július 11-én kelt határozatával bűncselekmény hiányában elutasította, megállapítva, hogy a megbízási szerződés tartalmilag és formailag szabályos, és M.N. a szerződést nem nyújtotta be a 2007. május 21-én kapott tanulói vízumkérelméhez.

A vádirat szerint a feljelentő tényként adta elő, hogy M.N. sértett bűncselekményt követett el, ami azonban a vádlott számára is csak feltételezés volt, és nem győződött meg tényállítása valódiságáról. A vádlott ezért gondatlanságból hamisan vádolta M.N.-t valótlan taralmú szerződés felhasználásával megvalósuló magánokirat-hamisítás vétsége elkövetésével, dr. Benedek Máriát pedig azzal, hogy a megbízási szerződés megkötésével ezen bűncselekmény elkövetéséhez szándékosan segítséget nyújtott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!