Közélet

2008.06.29. 12:24

Aláírásokkal voksolnak Krcsméri János pályázata mellett Tótkomlóson

Vasárnap estig gyűjtötték az aláírást Tótkomlóson Krcsméri János hétfőn elbírálandó igazgatói pályázata mellett. A háttérben a helyi közéleti ellentétek állnak, sokan úgy vélik ugyanis, hogy az összevonás mögött a zeneiskola igazgatója eltávolításának szándéka áll.

cs. i.

Új intézmény létrehozására készülnek Tótkomlóson: a művelődési ház és a zeneiskola összevonása után a J. G. Tajovsky Általános Művelődési Központ élére vezetői pályázatot írtak ki, ennek az elbírálása várhatóan komoly indulatokat kelt a hétfői testületi ülésen.

Információink szerint a zeneiskola  jelenlegi igazgatója, Krcsméri János (aki tagja a testületnek) mellett pártoskodó civilek aláírásgyűjtést kezdtek. A közvélemény nyomást szeretne gyakorolni a megosztottá vált képviselő-testületre. A választások idején tett ígéretet akarják a komlósiak látni, azt, hogy a képviselők helyi pályázót támogatnak. Úgy tudni, vasárnap estig gyűjtik az aláírásokat a városban.

Az alábbi gondolatokat a kezdeményezők juttatták el lapunkhoz: A dolog pikantériája, hogy a választásokon 14:0-ra nyert jobboldal azóta
alaposan megosztott, s most az úgynevezett „nyolcak” azt az embert – Krcsméri Jánost – szeretnék „eltávolítani” még a pályázók közül is, aki  mellett az egész város kiáll - nyilatkozta egyikük neve elhallgatását kérve.

Az aláírásgyűjtő ív szövege

Alulírottak arról értesültünk, hogy a Tótkomlósi Képviselő-testület 2008. július 30.-tól – egy átszervezés (összevonás) után – létrehozza az Általános Művelődési Központot (ÁMK-t). Kérjük a képviselő-testületet, hogy Krcsméri Jánosnak, a Zeneiskola jelenlegi igazgatójának pályázatát, szíveskedjenek kedvezően elbírálni. (Emlékeztetőül: választási programjukban ígérték, hogy a helyi pályázókat támogatják). Kérjük Önöket, vegyék figyelembe Krcsméri János 21 évi igazgatói múltját, intézményének szakmai eredményeit, továbbá az általa vezetett Ifjúsági Fúvószenekar Európa-szerte aratott sikereit, valamint szakmai pályázatának minőségét. Kérjük a Tisztelt Képviselő-testületet, az ÁMK leendő igazgatója Krcsméri János legyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!