Közélet

2008.06.15. 14:31

A szlovák kormány hálás Tótkomlósnak

Először járt Tótkomlóson a Szlovák Köztársaság alelnöke. A kisvárosban élők meglepve tapasztalták, milyen nagy a jövés-menés szombattól a komlósi nevezetességek körül.

cs. i.

A diplomáciai rendszámú autókból ismert arcok szálltak ki, s köztük volt dr. Dušan Čaplovič miniszterelnök-helyettes is. Dr. Sztakó József polgármester és a helyi szlovák önkormányzat meghívását elfogadva a Szlovák Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Óvoda évzáró és ballagási ünnepségére érkezett a kisvárosba szombaton. Az éjszakát egy helyi panzióban töltötte, ahol Juraj Migas szlovákiai nagykövet is megszállt.

Vasárnap reggel csatlakozott hozzájuk Ján Süli szlovák főkonzul és Fuzik János az Országos Szlovák Önkormányzat elnöke. A vendéglátók szándéka az volt, hogy Dušan Čaplovič és kísérete megnézze a felújítás alatt lévő Erzsébet úti tagóvodát és annak újabb pályázatáról is tájékozódhasson.

A kisvárosban tett séta, valamint a helyi adottságokkal való ismerkedés után, vasárnap délelőtt a 2 éve megújult Szlovák Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában találkozott a diákokkal, a szülőkkel és a pedagógusokkal az alelnök.

Miután Laukó Zsuzsa igazgatónő értékelte a tanévet, a dicséretet kapott diákok közül kettőt megjegyzett magának a vendég. Az elismerés hangján szólt Burgel Krisztina és Suta Máté teljesítményéről. A szlovák kormány köszönetét fejezte ki, hogy ilyen színvonalas szlovák oktatást végeznek ebben az intézményben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!