Közélet

2007.01.31. 13:01

Különdíjjal ékeztek haza Bamakóból

Szerencsésen, egészségesen érkezett haza Bamakóból a Budapest-Bamako autós túrán résztvevő békési testvérpár, Barna Ádám és öccse, Tibor. Budapesten, a ferihegyi repülőteren a több mint 8 ezer kilométeres túra után, a hazatérők első, mintegy negyven tagú csoportját barátok, családtagok, rokonok, no és érdeklődők hada várta. A résztvevők második hulláma holnap, ugyancsak repülőgéppel érkezik.

Szekeres András

- Bamakoból éjfélkor indultunk, s párizsi átszállással jöttünk, rövideel dél előtt ért földet a gépünk. A kocsinkat, a Toyota Corolla 4WD-t, mely jól bírta az igénybevételeket, eladtuk. Igaz,  a nehéz körülmények miatt az egyik féltengellyel volta kisebb problémánk - mondta Barna Ádám. - Néhányan, tízegynéhányan autóval jönnek haza, ugyanis ők nagyértékű kocsival vettek részt a túrán, s nem adták el járművüket. A tízegynéhány napos afrikai tartózkodásunk nagyon tanulságos volt, az ott látott szegénység alapján sokmindent átértékel az ember, s örül, hogy itt élhet. Segélycsomagjaink és ajándékaink jó helyre kerültek. A mezőny első felében végeztünk, s mi kaptuk a Népek barátsága nevű különdíjat - zárta Barna Ádám, röviddel a repülőgép landolása után. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!