Közélet

2005.04.21. 12:21

Több mint 30 ezer látogatót várnak

Nyolc külföldi és öt magyar csoport lép fel június 17-22. között a XIV. Békéscsabai Nemzetközi Bábfesztiválon. A fesztivál sajtótájékoztatóján dr. Pap István a Békés Megyei Művelődési Központ igazgatója elmondta, a rendezvény fő vonulatát a gyermekdarabok adják, de számos kísérő programmal várják a felnőtteket is.

(mf)

A programok látogatása ingyenes lesz. A fesztivál békéscsabai előadásait és szakmai rendezvényeit a városközpontban tartják, illetve az együttesek bemutatkoznak Gyulán és Békés megye további néhány településén is. Az 1968 óta három évente megtartott rendezvény fővédnöke az UNIMA Nemzetközi Bábművész Szövetség.
A fesztivál szervezője a Békés Megyei Művelődési Központ és a Kézműves Szakiskola és Alapfokú Művészeti Iskola. Szakmai kérdésekben Békés Megyei Napsugár Bábszínház és annak vezetőjéé, Lenkefi Zoltáné a döntő szerep. A látogatók várható számát 30-40 ezer főre becsülik.

Címkék#Pap István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!