Kék hírek, bulvár

2016.08.30. 09:13

Egy kisvárosnyi magyar tűnik el évente

Évente több mint tízezer eltűnést jelentenek Magyarországon a rendőrségnek, az Országos Rendőr-főkapitányság honlapján jelenleg több mint 6400 ember található az eltűnt, vagy ismeretlen helyen tartózkodók listáján - írta a Magyar Idők.

BEOL

Több mint 6400 eltűnt személyt köröz jelenleg az Országos Rendőr-főkapitányság - írta a Magyar Idők.

Az ORFK hivatalos honlapján közzétett nyilvános lista szerint az ismeretlen helyen tartózkodók nagy többsége (4462 fő) férfi, és majdnem ugyanennyien 18 év alattiak. Az eltűntek közül több mint 370 gyermekkorú, azaz tizennégy éven aluli.

A Magyar Vöröskereszthez az eltűnések miatt évente több ezer megkeresés érkezik levélben és e-mailben – mondta a lapnak Domonkos Erzsébet, a segélyszervezet keresőszolgálatának tagjától. Beszélt arról is, hogy az emberek utáni kutatásaik körülbelül 40 százaléka eredményes.

A tapasztalatok egyébként azt mutatják, hogy az eltűnt fiatalkorúak többségét egy hónapon belül megtalálják. Nagy részük nevelő-, vagy lakásotthonból szökik el szerelméhez, családjához, a rendőrök legtöbbször tudják, hogy hol találják meg őket.

Címkék#eltűntek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!