Hírek

2010.01.17. 17:13

Kéthetes tájékoztató kampányt indít a kormány

Kéthetes lakossági tájékoztató sorozatot indít hétfőn a kormány, Több mint válságkezelés címmel - közölte a kormányszóvivő vasárnap.

MTI

Szollár Domokos közölte, a tájékoztató sorozat segítségével az emberek megismerhetik azokat a mindennapi életüket is érintő intézkedéseket, amelyekről a válságkezelő-kormány az elmúlt közel egy évben döntött.

Hangsúlyozta: a Bajnai-kormány közel egy évvel ezelőtt válságkezelésre vállalkozott, de ennél többet tett.

Úgy fogalmazott: az elmúlt egy évben hozott döntéseknek köszönhetően többek között stabilizálódott a forint, csökkentek a kamatok, a banki ügyfelek nagyobb biztonságban vannak mint egy évvel ezelőtt, és jelentősen erősödött a közbiztonság is Magyarországon. A válságból okulva Magyarország új útra lépett, amely megteremtette a tartós stabilitás és gyarapodás esélyét - tette hozzá.

A kormányszóvivő szerint a tájékoztatóból az érdeklődők megismerhetik, hogy milyen intézkedések születettek a munkahelyek megőrzése, védelme érdekében, illetve milyen új esélyek nyíltak a hazai a kis és közepes vállalkozások számára. Az intézkedéseket és új esélyeket bemutató sorozat január 18-tól január 31-ig tart, ezalatt találkozhat vele a lakosság a legtöbb országos napilapban, valamint az interneten is. Részletes tájékoztatás pedig a kormányszóvivő.hu/valsagkezeles internetes oldalon olvasható.

Szollár Domokos kitért arra: a tájékoztató összköltsége mintegy nettó 94 millió forint, mely már az új kommunikációs keretszerződés terhére valósul meg. A szükséges munkákat a közbeszerzési eljárás győzteseként a Mediaedge:cia Hungary Kft. látja el.

A kéthetes lakossági tájékoztatón kívül a kormány nem tervez más információs kampányt - közölte Szollár Domokos.

MTI -->

Ezek is érdekelhetik