Hírek

2010.01.11. 16:05

Káosz lesz holnap a budapesti és a vasúti közlekedésben

Bár este 10-kor még tárgyalóasztalhoz ülnek a BKV menedzsmentje és a szakszervezetek képviselői, mégis elkerülhetetlennek látszik a holnapi sztrájk.

VM - Világgazdaság Online

„Elmentünk a falig, ha még jobb ajánlatot teszünk a munkavállalóknak, akkor a cég finanszírozhatósága, és így a munkahelyek kerülnek veszélybe – mondta a BKV vezérigazgatója.

Kocsis István elmondta: tárgyalásokat folytat a MÁV-val és a Volánnal, de ettől függetlenül káosz várható holnap a fővárosi közlekedésben. Bár a metró, Budapesten belül a HÉV, valamint a Nagykörúton a villamos is közlekedni fog, a buszok holnap nem mennek ki a garázsból. Arra is felkészültünk, hogy a sztrájk több napos lesz - mondta Kocsis István. A sztrájk 0 órától kezdődik.

A holnapi BKV-sztrájk ellenére nem lesz tanítási szünet a fővárosi iskolákban, és a parkolásért is fizetni kell majd – közölte Ikvai-Szabó Imre főpolgármester-helyettes. Értesüléseink szerint a szakszervezet képviselői nem várnak lényegi változást az este 10-kor kezdődő tárgyalásokon.

Mindeközben a VDSZSZ hétfő délelőtti közleményében bejelentette: a szakszervezet szolidaritási sztrájkot tart a BKV munkaválallók követeléseinek nyomatékosításának érdekében.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete teljes mértékben elfogadhatatlannak tartja a kézbesítők, illetve BKV-dolgozók érdekvédelmi akcióival szembeni munkáltatói intézkedéseket – áll a PDSZ közleményében.

Ezek is érdekelhetik