Hírek

2006.05.30. 17:40

Baltával ölte meg áldozatát

Lezárta a nyomozást a rendőrség az úgynevezett Távíró utcai gyilkosság ügyében. A tettes beismerte a szörnyű bűncselekmény elkövetését, de tagadta, hogy azt előre eltervezte volna.

Nagy Eszter Dóra

Előre kitervelten, nyereségvágyból elkövetett emberölés miatt tett vádemelési javaslatot a rendőrség V. Éva ellen – tudta meg lapunk Fülöp Valtertől, a Budapesti Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Főosztályvezetőjétől. A 39 éves nőt azzal gyanúsítják, hogy tavaly áprilisban brutálisan megölte főnökét.

Az áldozat, egy kínai férfi volt, akit a rendőrség szerint azért ölt meg V. Éva, mert a kapcsolatuk terhessé vált a nő számára, emellett tartozott is neki. A férfi hétmillió forintot adott kölcsön a nőnek, ám azt V. Éva nem tudta megadni. A nyomozók szerint a gyilkos előre eltervezte tettét, baltát vásárolt a bűncselekményhez. A férfit 2005. április 12-én azzal az ürüggyel csalta a lakására, hogy elromlott a mosógépe. Amikor főnöke a lakásába ért és a fürdőszobában lehajolt, hogy megvizsgálja a berendezést, a nő lesújtott rá. A holttestet V. Éva a kádba tette. Később a holttestet szőnyegbe csavarva levitte a pincébe. Ekkor elvitte a gyerekét iskolába, majd hazafelé benzint vásárolt. Lement a pincébe és egy műanyag kádban lángra lobbantotta a tetemet és a helyiségben tárolt lomokat. A kora reggeli órákban történt eset miatt az egész házat kiürítették, a pincéből feltörő füstben egy asszony könnyebb mérgezést kapott, őt kórházba vitték, de nem sokkal később hazamehetett. V. Éva közben bement a munkahelyére, ahol kollégái zavart viselkedésére figyeltek fel.

Fülöp Valter lapunknak azt mondta: a nő részletes beismerő vallomást tett, ám azt tagadta, hogy a gyilkosságot előre eltervezte volna. Úgy védekezett, hogy a férfi zaklatta őt, nem akart tudomást venni arról, hogy az asszony be akarja fejezni korábbi kapcsolatukat. A rendőrség az ügy aktáit megküldte az illetékes Fővárosi Főügyészségnek, a vádemelésről ott döntenek majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!