Hírek

2006.03.26. 20:22

„Kórházmentő’ programot hirdet a Fidesz

„Már most kórházmentő programot hirdet a Fidesz, mert nem várhat a kormányváltásig” – jelentette ki Mikola István, a Fidesz miniszterelnökhelyettes-jelöltje.

BAMA

A volt egészségügyi miniszter szerint meg kell akadályozni a kórházak eladását, valamint a fizetős egészségügy bevezetését Magyarországon. Mikola István ezért a következő napokban felkeresi többek között a Magyar Orvosi Kamarát, az Egészségügyi és Szociális Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezetét is. „Az a célom, hogy e szervezetekkel még a választás előtt kössünk egy társadalmi szerződést” – mondta a politikus.

A volt miniszter szerint a politika legfontosabb feladata az, hogy segítse az embereket, a családokat. Mint mondta: „a tavaszi kormányváltás után új politika lesz Magyarországon. Ennek középpontjában az emberi életnek kell állnia. Mikola István úgy fogalmazott: az állam feladata az egészségvédelem, az állam nem vonulhat ki az egészségügyből.

A Fidesz miniszterelnök-helyettes jelöltje a hétvégén egy budapesti fórumon azt is közölte, ha megnyerik a választásokat, elképzelhetőnek tartja a nagycsaládos nők nyugdíjkorhatárának csökkentését. Valamint kifizetik az ápolónők hűségjutalmát, mintegy 103 milliárd forintot.

Mikola István bocsánatot kért

A Fidesz miniszterelnök-helyettes jelöltje egy szombati televíziós műsorban úgy fogalmazott: nem volt szándékában megsérteni senkit, de ha valakit megbántott azt sajnálja. Mikola István múlt héten Pécsett „szingli hordákról” beszélt és azt közölte: „igenis, a mindenkori irányításnak, menedzsmentnek, hatalomnak korlátoznia kell az egyén parttalan szabadságvágyát. A közösség a közjó és az igazságosság szellemében.” Politikai ellenfeleli szerint Mikola beszédében megsértette a szingliket is. A Fidesz szerint azonban a volt minisztert az egészségügyi privatizációban érdekelt politikai erők próbálják lejáratni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!