labdarúgás megyei I. osztály

2018.09.22. 20:38

Null–kettőről állt fel a Kondoros a nagyon harcos gyulai csapat ellen

A megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokságban három mérkőzést játszottak, ugyanis a Szarvas és a Körösladány a Magyar Kupában volt érdekelt.

G. P.

A szeghalmiak inkább bosszankodtak, a nagyszénásiak örültek a döntetlennek a 7. játéknap kiemelt összecsapásán. Kondoroson jó fél óráig levegőben lógott a meglepetés, ám a hazaiak összekapták magukat és a hajrában lőtt találattal végül otthon tartották a pontokat. Mezőhegyesen roppant fontos győzelmet szerzett a Békéscsaba II., s így a tabellán megkezdte a felzárkózást.

Szeghalmi FC–Nagyszénás SE 1–1 (1–0)

Megyei I. osztályú bajnoki mérkőzés. Szeghalom, 350 néző. V.: Barta. Szeghalom:Baranyai – Boros, Wéber, Ruzsa (László), Bakk – Cserna, Turcsek – Tatár, Kovács Gy., Mészáros (Balás) – Veres. Edző: Janis János. Nagyszénás: Bordás – Godár, Szilágyi, Vili, Kecskeméti – Szabó Á., Füredi, Libor (Márk) – Nagy Sz. D., Vincze, Miszlai. Edző: Boér Zsolt. A hazaiak szerezték meg a vezetést, de a szünet után értékesítette a tizenegyest a Nagyszénás, az eredmény pedig már nem változott az egyébként színvonalas mérkőzésen. Kiállítva: Cserna (második sárga lap után) a 90. percben. G.: Wéber a 26., ill. Füredi (11-esből) a 48. percben. Jó: Baranyi, Wéber, Veres, Tatár, ill. Bordás, Kecskeméti, Libor, Vincze, Szilágyi.

Janis János: – Megint egy olyan mérkőzés, ahol semmit nem érünk az egy ponttal. Egy kamu tizenegyes megfosztott bennünket a győzelemtől. Boér Zsolt: – Az osztály színvonalát meghaladó mérkőzésen az első húsz percben a kapusunk tartott meccsben bennünket. A szünet után viszont elkezdtünk focizni és a három pontra is esélyünk volt. Zsombok János

Kondorosi TE–Gyulai FC 4–3 (1–2)

Kondoros, 200 néző. V.: Sándor G. Kondoros: Kajári – Pilán, Rafaj P., Süli, Vajgely (Takács) – Sipos, Rafaj R. – Kormány (Kajtár), Nagy G., Borgulya – Farkas J. (Árszintye). Edző: ifj. Somogyi János. Gyula: Démusz D. – Bogár, Patkás, Nagy S., Kukla – Radics, Czirok, Repisky (Bíró T.), Kovács I. (Timkó), – Okos, Nagy E. (Kádár). Edző: Bíró Róbert. Harminc perc játék után a Gyula már kétgóllal is vezetett. A kondorosiak a szünet előtt ébredtek fel és játszották azt a futballt, amit a mérkőzés előtt elterveztek. G.: Borgulya a 43., Farkas J. (11-esből) a 48., Süli a 60., Kajtár (11-esből) a 83., ill. Czirok a 19., a 29. (mindkettőt 11-esből), Nagy S. a 62. percben. Jó: Rafaj P., Rafaj R., Borgulya, Süli, Pilán, Nagy S., Repisky, Nagy E., Czirok.

Ifj. Somogyi János: – Az első fél óra katasztrofális játéka után azt a csapatotláttam a pályán, amit mindig is szeretnék! Teljes mértékben egyetértek Bíró Róbert kollégámmal. Bíró Róbert: – Ha most elmondanám a véleményem, akkor minimum két év eltiltást kapnék, elég megnézni az utolsó két meccsünk alakulását! Jankovics László

Mezőhegyesi SE–Békéscsaba 1912 Előre II. 1–2 (1–1)

Mezőhegyes, 110 néző. V.: Modes. Mezőhegyes: Varga P. – Lugasi M., Dócza, Dajcs Á., Karancsi N. – Mátó, Lukács (Lipták) – Bojtos (Nagy Sz.), Ács, Szlovák – Rotár (Gazsi). Edző: Ölei Dezső. Békéscsaba: Baráth – Kovács T. (Varga T.), Borbély, Kmetykó, Styecz (Maruntelu) – Mácsai, Gigacz, Balog Zs., Nyéki – Máris, Bukor (Huszár). Edző: Brlázs Gábor. A mérkőzés előtt egyperces gyászszünetet tartottak a mezőhegyesi labdarúgó, Vígh Tamás elhunyt édesapja emlékére. Az első félidő végén történt gyors gólváltás után már inkább a vendégek akarata érvényesült. A hajrában ugyan a mezőhegyesiek mindent megpróbáltak, de még a büntetőt is kihagyták, így a csabaiaké lett a három pont. G.: Rotár a 37., ill. Styecz a 40., Nyéki az 57. percben. Jó: Karancsi N., Dócza, Lugasi M., Mátó, ill. Balog Zs., Mácsai, Kmetykó, Kovács T.

Ölei Dezső: – Vezetésünk után a vendégcsapat gyorsan egyenlített, ezután a Békéscsaba többet birtokolta a labdát, de igazán nagy helyzetet nem tudott kialakítani. Kaptunk két balszerencsés gólt. Az utolsó negyedórában hiába próbáltunk meg mindent, két ziccerünk és még a végén a tizenegyesünk is kimaradt. Brlázs Gábor: – A második félidőben már nem tudtuk azt játszani, amit elterveztünk. Sok volt a pontatlanság, ezért lett szoros az eredmény. Perlaki János

Mesterlövészek

A megye I. osztályú gólverseny állása. 6 gólos: Sztojka, Piti (Szarvas), Farkas J. (Kondoros). 5 gólos: Czirok (Gyula), Füredi (Nagyszénás). 4 gólos: Miszlai (Nagyszénás). 3 gólos: Borgulya, Süli (Kondoros), Ilyés (Békéscsaba II.), Farkas N. (Szarvas), Wéber, Kovács Gy. (Szeghalom), Bozsó, Papp Zs. (Körösladány), Ács (Mezőhegyes), Nagy Sz. D., Vincze (Nagyszénás). 2 gólos: Nagy S. (Gyula), Darányi (Jamina), Benyó (Vésztő), Nyéki (Békéscsaba II.), Boruzs J., Mészáros (Szeghalom), Simon R. (OMTK-ULE 1913), Miklya, Süli (Kondoros), Rotár (Mezőhegyes). 1 gólos: Okos (Gyula), Bagyinszki, Knyihár, Ruzsa (Körösladány), Styecz, Nyéki, Varga T., Kmetykó, Láza (Békéscsaba II.), Kardos, Lázár T., Farkas F. (Vésztő), Takács, Kajtár (Kondoros), Bojtos, Karancsi N., Dócza, Dajcs Á., Péli (Mezőhegyes), Mező, Turcsek, Veres, Ruzsa, Bondár, Balás (Szeghalom), Libor (Nagyszénás), Kasza (OMTK-ULE 1913), Bakró (Szarvas).

Következik

A megyei I. osztályban a 8. forduló következik. A tervezett menetrend. Szeptember 28., péntek, 19.00: Békéscsaba 1912 Előre II.–Orosházi MTK-ULE 1913. Szeptember 29., szombat, 16.00: Szarvasi FC–Szeghalmi FC, Vésztői SE–Kondorosi TE, Gyulai FC–Körösladányi MSK, Jamina SE–Mezőhegyesi SE.

A megyei I. o. állása

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában