Teke

2024.06.03. 15:23

Jövőre újra megpróbálják a gyulaiak

Ősszel még a harmadik helyen állt a Gyulai SE DIG-BUILD csapata az NB I.-es teke csapatbajnokság Keleti csoportjában. A remélt jó folytatás azonban elmaradt, az ősszel megszerzett 15 ponthoz tavasszal csupán nyolcat tudott hozzátenni, így az előző évi helyezéshez képest eggyel visszalépve hatodikként fejezte be a pontvadászatot.

Gajdács Pál

A Gyulai SE-DIG BUILD tekecsapata. Hátsó sor balról: Trucz Péter Levente, Házi Márk Bálint, Schriffert Roland, Schriffert Dominik, Baksa Imre, Czégény Csaba. Alsó sor: Nyári Krisztofer, Egyed Ferenc, Makra György

Fotó: Archív fotó: Für Henrik

– Eredményes őszi szezont produkált a csapat, ami joggal tölthette el bizakodással a játékosokat. Tavasszal azonban több, nem várt vereség is becsúszott. Mi történt? – kérdeztük Nyári Krisztofer szakosztályvezetőt.

– Egyik meghatározó játékosunk, Czégény Csaba még a bajnokság elején térdműtéten esett át – ami már ha jól tudom, a harmadik ilyen beavatkozás volt –, és az egész idényre kiesett. Emellett többen is rövidebb időre kiestek a játékból kisebb sérülés és egyéb okok miatt.

– Melyik mérkőzésen nyújtott extrát a csapat?

– Az őszi mérkőzések közül mindenképpen az idegenbeli BKV Előre és a Tiszakécske elleni mérkőzésen nyújtott teljesítményt emelném ki. A tavaszi időszakban a hazai, szegvári pályán a bajnok Salgóbátony gárdája ellen játszottunk nagyon jól annak ellenére, hogy a vége döntetlen lett, ám a csapat minden tagja nagyon odatette magát.

– Összességében hogyan értékelhető az idei szereplés?

– Elég rapszodikusnak mondanám. Egy kifejezetten nehéz éven vagyunk túl, ahol több erős csapat is szerepelt, emiatt kiegyensúlyozott volt a bajnokság. Bármelyik csapat tudott meglepést okozni, egyik csapat sem mehetett biztosra a másik ellen. Sajnos lemaradtunk a dobogóról, de következő szezonban újra megpróbáljuk célba venni.

– A rutinos játékosok mellett több fiatalt is bevetettek, mindez azt feltételezi, hogy van merítési lehetősége a szakosztálynak.

– Próbálunk fiatalokat nevelni, hogy meglegyen utánpótlás. Valóban több olyan fiatal és tehetséges játékos szerepel a csapatban, akik a felnőttek között is nyugodtan bevethetők, akik ráadásul még eredményesek is.

– Milyen tervek fogalmazódtak meg a következő versenyévre? Van reális esély arra, hogy megvalósítsák azt, amire korábban még nem volt példa, vagyis hogy feljusson a csapat a legmagasabb osztályba?

– A célunk minden idényben a dobogós helyezés elérése. Az esély mindig ott van. Ha kevesebb nehézséggel, sérüléssel kell megküzdeni, mint a legutóbbi idényben és így a legjobb játékoskerettel tudunk kiállni, akkor nem lehetetlen vállalkozás feljutni a legmagasabb osztályba.

 

A bajnokság végeredménye

1. Salgóbátony 33 pont (120:56), 2. Tiszakécske 28 (95:81), 3. BKV Előre 27 (95:81), 4. Fővárosi Vízművek 24 (97:79), 5. Szolnok 24 (89,5:86,5), 6. Gyulai SE DIG-BUILD 23 (95:81), 7. Ferencváros 22 (94:82), 8. Kazincbarcika 22 (88:88), 9. Eger 19 (83:93), 10. DYNAMO 18 (76:100), 11. Nyíregyháza 15 (69,5:106,5), 12. MVM Gáz SE 9 (54:122, 22)


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában