Röplabda

2024.06.04. 21:28

Gajdács Lina profi szerződést kapott, Glemboczki Zóra távozik

Gajdács Lina személyében újabb nagyon fiatal, tehetséges játékossal kötött profi szerződést a Békéscsabai RSE. Távozik ugyanakkor a BRSE saját nevelésű, 23 éves válogatott szélső ütője, Glemboczki Zóra.

Gajdács Pál

Gajdács Lina

Fotó: Fotó: BRSE

– A szisztematikus építkezés útján haladva újabb saját nevelésű, korosztályos válogatott játékossal kötöttünk profi szerződést, azaz a következő szezontól kezdve Gajdács Lina is a felnőtt csapatunkat fogja erősíteni – jelentette be kedden a klub hivatalos honlapján. – A 16 éves nyitásfogadó ütő az előző nyáron csapatkapitányként vezette a magyar válogatottat a részben békéscsabai rendezésű U17-es Európa-bajnokságon, az elmúlt szezonban pedig az U17-es, az U20-as és az NB I.-es együttesünkben is kulcsemberré nőtte ki magát, utóbbiban 25 mérkőzésen lépett pályára a 2023–2024-es idényben, 14-szer kezdőként. „Lencse” annak a Glemboczki Zórának a helyét veszi át, aki szintén klubunknál vált röplabdázóvá, és egészen a felnőtt válogatottig jutott el. Az ütőjátékos a szerződése lejártával új kihívások után néz, mi pedig sok sikert kívánunk neki a továbbiakban! – olvasható a klubhonlapon.

Glemboczki Zóra
Glemboczki Zóra
Fotó: Imre György

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában