Labdarúgás - NB III. Dél-keleti csoport

2024.05.26. 20:47

Sporttörténelmet írt a Ladány a negyedik hellyel

A tavaszra remekül összeálló Szeged második csapata otthonából tért haza három ponttal a Körösladány MSK labdarúgócsapata, a bajnokság vasárnapi záró körében. A sárrétiek egy finisben szerzett góllal gyűjtötték be a három pontot, ezzel pedig helyi sporttörténelmet írva, negyedik helyen végeztek a Dél-keleti csoportban.

Bakulya Mihály

Zelenyánszki László egész évben remek karmestere volt a ladányi együttesnek. Fotó: Kovács-Goda József

Szeged-Csanád GA II.–Körösladány MSK 0–1 (0–0)
NB III.-as labdarúgó-mérkőzés. Szeged, 120 néző. Vezette: Németh Gergely (Gordos Árpád Mihály, Bán Kristóf Patrik).
Szeged II.: Szalontai (Balogh Cs., 9.) – Berta, Benyó, Gyuga, Milencovici (Dudás, 53.) – Maronyai, Sándor M., Lestyán, Doncsesz (Nagy D., 76.) – Pataki (Mikó, 53.), Vladul (Budai, 76.). Vezetőedző: Igor Bilics.
Körösladány: Kertész – Sztankó (Ruzsa, 83.), Zelenyánszki, Wéber, Krajcsó – Czirok, Bakk (Szántó B., 87.) – Rajsli (Szilágyi, 72.), Geiger (Talpalló N., 83.), Csicsely (Farkas J., 72.) – Malkócs. Vezetőedző: Ekker Attila.
Gólszerző: Farkas J. (87.).

Az első félidő kiegyenlített játékot hozott. A hazaiak részéről egy lesgólt és két nagy lehetőséget tartogatott a vezetés megszerzéséhez, a ladányiak pedig egy elmaradó büntetőt reklamálhattak okkal. Szünet után már a vendégek vették át az irányítást, több helyzetet is kialakítottak, azonban csak egy-egy kapufáig jutottak a csapatok. A félidő második felére friss támadók léptek pályára a sárrétieknél, ettől kezdve veszélyesebbek is lettek, az áttörés pedig a meccs finisében jött el, amikor két csereember összehozta a győztes gólt. A 87. minutában Szilágyi beadását Farkas János fejelte közelről a hálóba, ezzel megkoronázva a bajnoki teljesítményt.
Jó: Pataki, Lestyán, Maronyai, Balogh Cs., ill. Krajcsó, Wéber, Zelenyánszki, Czirok.
Ekker Attila: – Az első félidőben a tavaszi játékunkat vittük ki, de szerencsére higgadtak tudtunk maradni a szünetben. Tanulnunk kell az elmúlt félévből, és ha úgy jövünk ki belőle, mint ezen a meccsen a második játékrészre, akkor jövőre is erős csapata lehet Körösladánynak. Gratulálok a fiúknak a második félidei teljesítményhez!

További eredmények: Martfű–Kecskemét II. 1–5, Bp. Honvéd II.–Monor 3–1, Dabas–Pénzügyőr SE 2–2, BKV Előre–Cegléd 10–0, Erzsébeti SMTK–Hódmezővásárhely 2–1.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában