Labdarúgás

2024.05.31. 18:05

Nagy lépést tehet a másodosztályú visszatérés felé az Előre

Az év legfontosabb mérkőzései előtt áll a Békéscsaba 1912 Előre labdarúgócsapata, amely vasárnap délután az NB II.-be jutásért kezd oda-visszavágós párharcba az NB III.-as Észak-nyugati csoportot megnyerő, nagy múltú Tatabánya gárdájával. A mérkőzés a közszolgálati televízió kéréséhez igazodva az eredetileg kiírt időpont helyett 16 órakor kezdődik, azt ugyanis élőben közvetíti az M4 Sport.

Bakulya Mihály

Tóth Máténak is kulcsszerep juthat a vasárnapi találkozón. Fotó: Kiss Zoltán

Ország-világ meggyőződhet tehát arról, hogy a lila-fehérek elmúlt évi szereplése nem a véletlen műve, a tekintélyes pontelőnnyel megnyert bajnokságot nem a hangyák hordták össze, hanem egy céltudatos, kiforrott munka eredménye volt. Amit az osztályozó sikeres megvívásával tehet teljessé Csató Sándor alakulata.

A vezetőedző szerint

– Igyekeztünk függetleníteni magunkat attól az elterjedt, nem hivatalos hírtől, mely szerint a két osztályozó jobb összteljesítményét produkáló vesztesét kéri fel NB II.-es szereplésre az MLSZ, a licenc nélkül maradó Haladás helyére. Mi Tatabányán is úgy futunk ki a pályára, hogy győzni szeretnénk, vagy legalább döntetlent elérni, azzal ugyanis nem csak nyomást helyeznénk az ellenfelünkre, de az idei veretlenségünket is megőrizhetnénk. Erős csapat a Tatabánya, elemeztük pár meccsét, ez alapján igyekeztünk minél jobban felkészülni belőle. Akadnak apróbb problémákkal bajlódó játékosaink, de reményeink szerint Fazekas kivételével teljes lesz a meccskeretünk – fogalmazott a lila-fehérek sikertrénere.

Helyzeti előnyben

A csabaiak kétségtelenül előnyt élvezhetnek abban a tekintetben, hogy hetek óta erre a párharcra tudtak fókuszálni. Ennek alárendelve pihentették, rotálták, vagy éppen „sárgították ki” a játékosaikat. Velük szemben a Bányász csak a legutóbbi, szombathelyi bajnokin aratott 1–0-s sikerével érezhette zsebben az aranyérmet, azaz a legvégéig teljes erőbedobással kellett küzdenie. Ennek lett az áldozata a tótkomlósi származású bal oldali védő, Forró Gyula, akinek legutóbb gyűlt ki az öt sárga cédulája. Mellette számos magasabb osztályt megjárt labdarúgóval rendelkezik a Gyürki Gergely által irányított kék-fehér együttes, különösen a támadószekciója erős. Az első számú góllövője Árvai Dániel, aki 17 találattal lett második az Észak-nyugati csoport mesterlövészeinek versenyében, mellette azonban rendkívül veszélyes a BVSC-től igazolt Szalánszki Gergő is, aki egy éve a zuglóiak nagy meneteléséből vállat 19 találatot.

Javítani a statisztikát

A két fél legutóbb 2018 októberében Magyar Kupa mérkőzés keretében találkozott, amikor a csabaiak vendégként arattak 32 közé jutást érő, 2–0-s győzelmet. Azt megelőzően az élvonalban számos nagy csatát vívott egymással. A 32 közös randevú statisztikája a Tatabányának kedvez, amely húsz alkalommal kerekedett felül, a csabaiak hét győzelmével szemben, illetve öt meccsen született döntetlen eredmény. A másodosztályban összesen egy-egy győzelem és vereség szerepel mindkét együttes neve mögött, valamint két pontosztozkodás. Ezen lenne jó javítani

 

NB II-es osztályozó, első mérkőzés
Június 2., vasárnap, 16.00
Opus Tigáz Tatabánya–Békéscsaba 1912 Előre
Tatabánya, Grosics Gyula Stadion
Vezeti: Rúsz Márton (Tóth II. Vencel, Rózsa Dávid)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában