Biliárd

2024.05.31. 10:43

Összeállt az OB I.-es bajnoki döntő párosítása

Lezárult az alapszakasz a magyar biliárd csapatbajnokság három osztályában, eljött az év legfontosabb része a rájátszás ideje. A honi országos szövetség bábus szakágaként működő Magyar Bábus Biliárd Egyesület szervezésében június 8-án Szeghalmon és Gyomaendrődön tartják meg a bajnoki döntőket, ahol az osztályokat alkotó két csoport első két helyezettje vetélkedik majd az érmes helyezésekért.

Bakulya Mihály

A dobozi együttes elsőosztályú tagsága nem forgott veszélyben

Az OB I.-ben már a 10. záró forduló előtt tudott volt, hogy az A-jelű hatosból a címvédő Korona BK és a nagy rivális berényi Szikora BK együttese csatázhat a bajnoki címért, a másik csoportból viszont csak az orosháziak részvétele volt biztos a rájátszásban. A kiadó másik helyet a DABE I. biztosította magának a kieső komlósiak legyőzésével, így pedig a Csabai Taroló BK hiába aratott bravúros sikert a csoportgyőztes otthonában, nem tudott előrelépni a harmadik helyről. A bajnoki négyes döntőben Agrimill-Szikora BK–DABE I., illetve Klub 120 BE Orosháza–Korona BK párharcokat rendeznek a fináléba jutásért. Jövőre az OB II.,-ben folytatja tovább a Tigris Cápák és a Tótkomlósi BK I., míg a DABE II. és a Belvárosi Pöröly Cápák gárdáira osztályozó vár az OB II.-es harmadik és negyedik helyezett ellen.

A 10. forduló eredménysora. A csoport:
Korona BK Gyomaendrőd–DABE II. 6:2
Bíró Imre, Korona BK: – A vendégek kezdtek jobban, de utána meggyőző játékkal kerekedtünk felül.
Klein Tamás, DABE II.: – A staféta, majd egy egyéni meccs behúzása után a házigazdák sebességet váltottak, így számunkra a tisztes helytállás maradt, illetve a remény a legközelebbi visszavágásra.
Agrimill-Szikora Berényi BK–Dobozi BK 7:1
Harmati László, Berényi BK: – A rokonszenves doboziak ellen fölényes győzelemmel zártuk az alapszakaszt. Az egész év során nyújtott teljesítményért valamennyi játékosunkat köszönet illeti. Irány a négyes döntő!
Kiss János, Dobozi BK: – Számunkra már nem volt tétje a mérkőzésnek. A hazai csapat ilyen arányban is megérdemelten nyert, gratulálok hozzá.
Tigris Cápa–Klub 120 Titánok 2:6
Kállai József, Tigris Cápák: – Az utolsó forduló nem hozott nagy meglepetést, tapasztalatszerzésnek jó volt ez az év. Jövőre az OB II.-ben próbálunk győzedelmeskedni.
Seres Péter, Klub 120 Orosháza Titánok: – Jó hangulatú mérkőzésen hoztuk a kötelezőt.
Az alapszakasz végeredménye: 1. Agrimill-Szikora BK 18 pont (59:21), 2. Korona BK 16 (57:22), 3. Dobozi BK 10 (41:39), 4. Klub 120 Titánok 8 (38:42), 5. DABE II. 6 (28:52), 6. Tigris Cápák 2 (16:64).

B csoport:
Safi BK–Pöröly Cápák 6:2
Sáfián György, Szeghalmi Safi BK: – Tét nélküli meccsen játszottunk egy jót a sportszerű vendégcsapattal. Sok sikert kívánunk nekik a bennmaradáshoz vívandó mérkőzésükhöz!
Kocsondi Tibor, Pöröly Cápák: – Papírforma hazai győzelmet hozott az utolsó forduló. Igazán jó élmény volt a kiváló minőségű asztalokon, erős ellenféllel játszani. Várjuk a rájátszás eredményét, hiszem továbbra is a bennmaradás a tét csapatunknak.
Klub 120 Orosháza–Csabai BK Taroló 3:5
Csete Béla, Klub 120 Orosháza: – Jó hangulatú mérkőzésen, három-három után a Tarolók jobb páros játékkal behúzták a mérkőzést!
Turi József, Csabai BK Taroló: – Erős játékkal indítva nyertük a stafétát. Az egyéni játék végén minden kezdődhetett elölről, de koncentrált, jó játékkal mindkét párost sikerült megnyernünk. Sok sikert kívánunk az orosháziaknak a végjátékhoz!
DABE I.–Tótkomlósi BK I. 6:2
Vígh Szabolcs, DABE: – Kicsit álmosan kezdtük a mérkőzést, de utána felébredtünk és sikerült magabiztos játékkal győzni, amivel a rájátszást is kiharcoltuk.
Szekeres Lajos, Tótkomlósi BK: – A csapatunk a kiesés árnyékában elég lehangoló teljesítményt nyújtott, így viszont a hazai csapatnak nem volt túlságosan nehéz dolga.
Az alapszakasz végeredménye: 1. Klub 120 BE Orosháza 14 pont (53:27), 2. DABE I. 14 (47:33), 3. Csabai BK Taroló 13 (41:39), 4. Szeghalmi Safi BK 12 (45:35), 5. Belvárosi Pöröly Cápák 5 (28:52), 6. Tótkomlósi BK I. 2 (26:54).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában