Birkózás

2024.05.29. 12:29

Nemzetközi és hazai erőpróbák

A Vasas SC birkózó szakosztálya edzőjének, Wöller Gergőnek köszönhetően a Szarvasi Birkózó Egyesület U15-ös korosztályú sportolói egy csehországi nemzetközi versenyen léptek szőnyegre a hétvégén. Bogyó Benedek és Tóth Kevin az 52 kg-osok között bronzérmet szerzett.

Verasztó Lajos

A Vasas SC és a Szarvasi Birkózó Egyesület csehországi versenyen szereplő közös küldöttsége

Bogyó Benedek összesen ötször birkózott, és négy győztes mérkőzés után állhatott fel a dobogó harmadik fokára. Tóth Kevinnek négy mérkőzése volt, amiből hármat sikeresen meg is nyert, így lett bronzérmes. A Vasas birkózók kiválóan szerepeltek a viadalon, hiszen Temesvári Levente, és Lakatos Barnabás aranyérmet nyert, míg Fehér Lőrinc a második helyen végzett.

Püspökladány adott otthont az idei U10-es és U11-es szabadfogású országos bajnokságnak. A viadalon több mint 200 fiatal lépett szőnyegre. A mezőnyben ott voltak a Békés vármegyei birkózó palánták is, akik öt éremmel tértek haza a rangos utánpótlás versenyről.
Békés vármegyei eredmények. U10-es korosztály. 29 kg: 5. Kovács Dániel (Orosházi Birkózó Egyesület). 35 kg: 2. Czifrák Kende (Dévaványa). 54 kg: 3. Goldner Ákos (Dévaványa). 63 kg: 4. Székács Dominik (Dévaványa).
U11-es korosztály. 46 kg: 3. Kovács Zente (OBE). 58 kg: 2. Héjja Péter (OBE). 69 kg: 3. Tóth Zsombor (Hencz WSE).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában