Lovassport

2024.05.03. 11:29

Négyesfogatok is a bogárzói pályán

Nagyszámú vendég látogatott ki szerdán a bogárzói lóversenypályára, ahol az Orosházi Lovas Egyesület által életre hívott hagyományos lovasmajálist rendezték meg. A nézőszám már a fő attrakció, a fogathajtó versenyek idején is meghaladta az ezret.

Gajdács Pál

A kettes és egyes fogatok mellett a pónik is versenybe szálltak. Délelőtt akadályhajtásban, délután vadászhajtásban versenyeztek. A vadászhajtás színvonalát a gyönyörű négyesfogatok versenye is emelte. Orosházán a póni galopp verseny sem maradhat ki a kínálatból, ahol hét nevező a 800 és a 400 méteres számban indultak. A délutáni lovas program része voltak az ügetőverseny számok, ahol olyan ismert orosházi hajtók, mint Kárai József, Jelinek Zsolt, Kovács József, Kaczkó Edit és Zalai Gábor mérték össze tudásukat.

A gyerekek sem unatkoztak, számukra ugrálóvárak, kézműves játszóház, a póni lovagoltatás, sétakocsikázás kínált élményt adó programot. 

A fogathajtó számok eredményei. Póni kettesfogat, CAN-C, akadályhajtás: 1. Csiki Zoltán (Széchenyi LE, Kondoros), 2. Lénárt Sándor, 3. Farkas Attila István (mindkettő Orosházi Szabadidőpark és LSE). Egyesfogat CAN-C, akadályhajtás: 1. Makoviczki Fanni (Aranykalász Lovas Club, Újkígyós), 2. Szijjártóné Fülöp Adrienn (Berényi Lovasbarátok Egyesülete). Kettesfogat, CAN-C, akadályhajtás: 1. ifj. Héjjas Gyula (Széchenyi LE), 2. Bíró Norbert (Sióréti Lovas Egyesület, Gyula), 3. Németh Béla (Orosházi Szabadidőpark és LSE). Négyesfogat, CAN-C, akadályhajtás: 1. ifj. Héjjas Gyula, 2. ifj. Makoviczki Zoltán (Aranykalász Lovas Club), 3. Kovács Árpád (Csanádpalotai LE). Póni kettesfogat, CAN-C, vadászhajtás: 1. Csiki Zoltán, 2. Németh Zsolt Ervin (Orosházi Szabadidőpark és LSE), 3. Lénárt Sándor. Egyesfogat, CAN-C, vadászhajtás: 1. Szijjártóné Fülöp Adrienn, 2. Szöllősiné Bujdosó Klára (Füzesgyarmati Alapítvány), 3. Makoviczki Fanni. Kettesfogat, CAN-C, vadászhajtás: 1. Bíró Norbert, 2. Tóth Attila (Széchenyi LE), 3. Deli Dániel (Makói Silver SE).


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában