Sakk

2024.05.21. 14:27

Csomós Jánosra emlékeznek Gyulán

Szerdától vasárnapig a gyulai Hőforrás Hotel és Üdülőszövetkezet konferenciaterme biztosít helyet a 2019 augusztusában, 68 éves korában elhunyt egykori emblematikus helyi játékosnak, Csomós Jánosnak emléket állító, 7 fordulós FIDE sakkversenynek.

Bakulya Mihály

A tavalyihoz hasonló létszámot várnak a fürdővárosba Fotó: Kiss Zoltán

Mint arról Somogyi Gábor főszervező beszámolt, a viadal célja a megemlékezés mellett versenylehetőség biztosítása, illetve a történelmi város felfedezése a résztvevők  számára.  Az előzetes nevezések alapján 80 körüli létszámot várnak, a mezőny idén is A- és B-jelű csoportban csatázik. Előbbiben a címvédő, Zámbó Zoltán hiányában a dévaványai FIDE-mester, Fekete Albert rendelkezik a legmagasabb Élő-pontszámmal, a dolgát mások mellett öt további címviselő nehezítheti meg.  A résztvevők között ott találhatjuk az elmúlt évben második helyen végző orosházi Kunos Zoltánt, illetve a harmadiknak járó díjat begyűjtő szentesi Fábián Nagy Sándort. A mezőny nemzetközileg is színes lesz, a szomszédos Romániából, Németországból és a távoli Kirgizisztánból nevezett több versenyző.

A verseny megnyitója szerdán 12.30-kor lesz, azt követően az első partikat is lejátsszák. A csütörtöki és szombati napokon lesz dupla forduló, pénteken és vasárnap csak délelőtt játszanak.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában