Taekwon-do

2024.04.21. 17:45

Mezei Nikolett Európa-bajnok

Aranyérmet szerzett a battonyai Mezei Nikolett a lengyelországi Lublinban zajló AETF Taekwon-do Európa-bajnokságon.

Gajdács Pál

A kontinensbajnokság utolsó napján, vasárnap lépett küzdőtérre a battonyai Barátság SE versenyzője, Mezei Nikolett, aki a 65 kg-os súlycsoport egyik nagy esélyesének számított. Taekwon-do Európa-bajnokként és kick-box világbajnokként jogosan várták tőle a kiemelkedő eredményt. Ő ennek meg is felelt, hiszen magabiztos, győztes mérkőzésekkel jutott el a döntőig. A nyolc közé jutásért az olasz Ginevra Bregolinit győzte le, majd a nagy rivális, a lengyel Monika Nyrc sem tudta megállítani. A döntőbe jutásért kemény küzdelemben nyert a tavalyi Európa-bajnok szlovén Larisa Zagar Slemensek ellen. A döntőben pedig egyértelmű fölénnyel győzte le a román Alicia Adelina Mihait. 

Edzője, Ráday Roland szerint Niki simán hozta a mérkőzéseket, győzelmét elsősorban mentális okokra vezeti vissza. Sokan foglalkoztak az utóbbi időben a sportoló lelki felkészítésével és így jóval magabiztosabban léphetett küzdőtérre. Többek között ennek is és a kitartó, szorgalmas edzésmunkának a gyümölcse az Európa-bajnoki cím.

A magyar válogatott Békés vármegyei tagjainak szerepléséről később számolunk be.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában