Röplabda

2024.04.12. 15:09

Kulcsfontosságú lehet a bronzcsata második felvonása

Időszakonként jó játékkal győzött 3:1-re kedden a Switelsky-Békéscsaba a MÁV Előre Foxconn ellen a női röplabda Extraliga 3. helyéért zajló első mérkőzésen és megtartotta a pályaelőnyét. A „kisdöntő” vasárnap 17 órától Székesfehérváron folytatódik.

Gajdács Pál

Egy párharc során mindig nagy jelentőséggel bír, ha egy csapat győzelemmel kezd, a bronzcsatát hazai pályán kezdő Swietelsky-Békéscsaba – bár a játszmákon belül hullámzott a játéka – győzött rutinos ellenfelével szemben és úgy utazik vasárnap Székesfehérvárra, hogy ha ott is nyer, jövő szerdán a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban harcolhatja ki a bajnoki bronzmedált.

Fotó: Imre György

De ne szaladjunk annyira előre, hiszen vasárnap a minimum három, maximum öt mérkőzésig tartó csata második felvonása következik csak. A keddi csabai ütközet után Tóth Gábor, a békéscsabaiak vezetőedzője elégedetten nyilatkozott, szerinte együttese összeszedetten röplabdázott, helyenként még jól is.

Elsősorban a két center, a bokasérülésből felépülő Bodnár Dorottya és a válogatott Pintér Andrea remekelt, ketten együtt 27 pontot szorgoskodtak össze, előbbi 2, utóbbi 7 sikeres sáncot jegyzett. A meccs előrehaladtával az azerbajdzsáni Margarita Stepanenko is hozta azt, amiért nyáron leigazolták, aki 15, Glemboczki Zóra pedig 12 pontot ért el.

Ha Fehérváron is hozzák a Békéscsabán látott formájukat, és melléjük teljesítményben még többen fel tudnak zárkózni, úgy jogosan táplálhatnak Fejér vármegyében is győzelmi esélyeket.

Arra azonban számítani lehet, hogy a története során először bajnoki éremért küzdő, két évvel ezelőtt még az NB I.-ben szereplő MÁV Előre kettőzött erővel fog harcolni, közönsége támogatása mellett sokkal jobb játékot fog nyújtani és be akarja hozni a hátrányát, életben akarja tartani álmait.

Ha fontos volt az első mérkőzés, akkor egy fokkal még hangsúlyosabb lesz a második, ezzel mindkét oldalon tökéletesen tisztában vannak.

A vasárnap 17 órakor a székesfehérvári VOK Sportcsarnokban kezdődő mérkőzést a hunvolley.tv-n is figyelemmel lehet követni, a játékvezető Kiss Zoltán és Adler László lesz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában