Labdarúgás

2024.04.11. 11:36

Kilenc egyesületnek kell jótékony célra áldoznia

Rekordot döntött a színes lapok halmozása miatt a csapatokra kirótt pénzbüntetés mértéke. Kilenc klub közel 140 ezer forintot köteles jótékony célra fizetni a hétvégi hevesre sikerült bajnoki forduló után – döntött az MLSZ területi igazgatóság fegyelmi bizottsága (FEB) a szokásos hétközi ülésén.

Bakulya Mihály

A piros lappal büntetett 15 játékos közül a kétegyházi Patkás Gergő vitte el a hét „citromdíját”, akinek négy bajnoki meccset kell kihagynia, amiért valósággal összeverekedett a szinténi kiállításra jutó csanádapácai ellenfelével.

büntetés, fegyelmi, piros lap, labdarúgás
Illusztráció
Forrás:  Shutterstock

A felnőttek esetében Patkás Gergő (Kétegyháza) 4, Varga Viktor (Medgyesbodzás) 3, Csende Krisztián (Csanádapáca), Gyulai Ferenc (Kétegyháza) és Zsíros Péter (Mezőberény) 2-2, Kókai Ádám (Nagyszénás), Viszkok Dániel (Békésszentandrás), Janicsek Zoltán (OMTK-Rákóczi), Ondrejó Gergő (Tótkomlós), Papp Balázs (Sarkad) és Mile Patrik (Bucsa) 1-1 soron következő bajnoki mérkőzéstől lett eltiltva.

Az utánpótlás korosztály piros laposai közül Szűcs Gyula (Sarkad U19) 3, Mózes Szabolcs (Orosháza U13) 2, Marhás Barnabás Sándor (Szeghalom U19) és Szijjártó Gábor (Gádoros U19) 1-1 soron következő bajnokiról fog hiányozni.

Két edzőt is eltiltott a grémium, közülük Dohányos Zoltán tanácsaira három hétvégén nem számíthatnak a csabai vasutasok, a medgyesbodzási Mazán Zoltánt az aktuális mérkőzésen fogják nélkülözni.

A színes lapok halmozásáért a Medgyesbodzás SE 21 000, a Mezőhegyesi SE 18 000, a Szabadkígyósi SZSC 17 500, a Békésszentandrási HMSE 15 000, a Szarvasi FC 15 000, a Tótkomlósi TC 15 000, a Csabacsűdi GYLSE 12 500, a Kevermes SE 12 500, a Medgyesegyháza SE 10 000 forint pénzbüntetést kapott.

A Tótkomlósi TC-nek ezen felül 5000 forintot kell fizetnie, amiért újból elmulasztotta biztosítani az elektronikus jegyzőkönyv elkészítéséhez szükséges feltételeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában