Röplabda

2024.04.09. 20:20

Jobban játszott a Békéscsaba a harmadik helyért zajló mérkőzésen

Megtartotta pályaelőnyét a Swietelsky-Békéscsaba a bronzéremért folyó harcban a női röplabda Extraligában, amely a keddi mérkőzésen 3:1-re diadalmaskodott a MÁV Előre Foxconn ellen.

Gajdács Pál

A legerősebb összeállításában parkettra lépő csabaiak lemaradtak a döntőről, így vigaszként a bronzmedál megszerzéséért szálltak harcba kedden délután, a fehérváriak pedig történetük első bajnoki érmükre hajtottak.

 

Picit beragadt az elején a MÁV Előre, de 6:1 után villámgyorsan visszajött mínusz kettőre. A csabaiaknál a sérülése után visszatérő Bodnár Dorottya vitte a prímet, aki egy ásszal is kitűnt, csapata pedig Cansu Aydinogullari nyitásai után növelte a különbséget, 12:6-nál a lengyel edző kért először időt. A csabaiak sorozatos blokkokkal igyekeztek tartani a távolságot. 17:10-es állásnál jött az újabb vendégidőkérés. Hullámzott a hazaiak játéka, az időkérést követően három ponttal szűkített a különbségen a MÁV Előre. A fáradhatatlan Bodnár Dorottya, majd a másik center, Pintér Andrea lökte meg a kátyúba került csabai szekeret, s egy 6:0-s rohammal kilenc játszmalabdánál nyithatott Bodnár. A látogatók ugyan négy szettlabdát hárítottak, de a csabaiak így is biztosan húzták be ezt a játékrészt.

Nem is kezdhette volna rosszabbul a második játszmát a Békéscsaba, melynek 8:2-es hátrányánál Tóth Gábor már másodízben volt kénytelen időt kérni. A hazaiak próbáltak felzárkózni, és a játékrész derekán már elérhető távolságba is kerültek. Maratoni hosszúságú labdamenet végén szerezte meg a 18. pontját a MÁV Előre, amely a hajrában már kilenc egységgel is vezetett, majd Maia Patricia Dvoracek pontja már a játszma végét jelentett.

A harmadik szettre mintha kezdtek volna magukra találni a csabai ütők, ami a eredményen is meglátszott, e játék elejét már a Csaba uralta. 10:5-nél a fehérváriak trénere kiosztott néhány tanácsot. Király-Tálas Zsuzsanna egy 6:0-s csabai futást tört meg. Próbált zárkózni a MÁV Előre, három pontra sikerült is, de a Csaba tudott újítani. Az ellenfél hibáiból is élve araszolgatott előre, ám a vendégek nem adták fel és Dvoracek két pontra hozta fel együttesét. Bodnár labdája játszmalabdát ért, Markovic meg elrontotta, ismét a BRSE vezetett.

Döcögős kezdés után egy 3:0-s és Bodnár Dorottya ászaival egy 4:0-ás sorozattal négy ponttal elhúzott a BRSE, 8:4-es állásnál Lukasz Przybylak edző időt is kért, majd 11:5-nél ismét. Kapaszkodtak a vendégek, ám Pintérék elkapták a ritmust és hét egységet tettek közé. A csabaiak megnyomták a végét is, magabiztosan vezettek, és jó játékkal szerezték meg a győzelmet, megtartva a pályaelőnyt.

Az egyik fél három győzelméig tartó bronzmérkőzés állása: 1–0 a Békéscsaba javára.

Tóth Gábor: – Az, hogy nem sikerült döntőbe jutnunk, az mindenkinek egy fájó pont. Ettől függetlenül összeszedetten, helyenként egészen jól röplabdáztunk. A MÁV Előre nem véletlenül van itt a bronzcsatában, mert jó erőt képviselő rutinos gárda. A szezon során többször nemcsak az állásokba ragadtunk be, hanem a múltba is. Ma este sikerült ezt a béklyót lerázni.

Lukasz Przybylak: – A Békéscsaba rendkívül agresszívan nyitott és nagy nyomás alá helyezett bennünket, amitől eléggé szenvedtünk. Ez volt a kulcs és a legnagyobb különbség, a jövőben figyelnünk kell arra, hogy ezek ne okozzanak akkora gondot.

Swietelsky-Békéscsaba–MÁV Előre Foxconn 3:1 (19, –15, 20, 15)

Extraliga női mérkőzés, a 3. helyért, 1. találkozó. Békéscsaba, 732 néző. V.: Jámbor, Villás. Békéscsaba: Paszkova-Kaneva 10, Pintér A. 14, Stepanenko 15, Glemboczki 12, Bodnár 13, Aydinogullari 6. Csere: Molcsányi, Kertész (liberók), Strumilo 2, Kotormán. Vezetőedző: Tóth Gábor.

MÁV Előre: L. Andersson 6, Dvoracek 20, Markovic 10, Orosz B. 8, Király-Tálas 7, Matos 12. Csere: Kovács E. (liberó), Tóth J., Michalewicz 1, Szabó L. 1. Vezetőedző: Lukasz Przybylak.

Az eredmény alakulása. 1. szett: 6:1, 12:6, 17:10, 18:15, 24:15. 2. szett: 2:8, 12:14, 14:23. 3. szett: 4:1, 12:5, 14:10, 18:15, 22:20. 4. szett: 2:3, 13:6, 16:9, 17:13, 22:14.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában