Asztalitenisz

2024.04.10. 10:19

Csapatban csatázott a hazai utánpótlás

Budapesten rendezték meg a hétvégén két korosztályban az utánpótlás asztalitenisz csapatbajnokságot.

Verasztó Lajos

Az U19-es fiúknál (17 csapat) ott volt a szarvasi Demeter Lehel ASE együttese. A csoportmérkőzések során a Hortobágyi Bálint, Magyari Milán, Posgay Brúnó összeállítású trió 3:0-ra kikapott a soltvadkerti Ambrus Asztalitenisz Akadémiától, majd 3:2-re legyőzte a Turris SE Sopron csapatát, így csoportmásodik lett, és nem jutott tovább.

asztalitenisz, u19, csapatnajnokság
A szarvasi Hortobágyi Bálint és Magyari Milán – Posgay Brúnóval triót alkotva – nem maradt nyeretlen mérkőzés nélkül. Fotó: Babák Zoltán


Az U13-as lányoknál (12 csapat) az ASE Orosháza két együttessel képviseltette magát. A csoportmérkőzések során a Csík-Darabos Éva és Szőke Anna alkotta második számú alakulat mindhárom ellenfelétől 3:0-ra kikapott. A Sánta Elena, Vadász Réka összeállítású team 3:0-ra nyert a Debreceni AK II. és a Nyírbátor III. ellen is. A Kiskunmajsával szemben 3:1-re kaptak ki az orosházi lányok, így másodikként jutottak a legjobb nyolc közé. Ott a későbbi győztes, soltvadkerti Pingpongozz Velünk SE-től szenvedtek 3:0-s vereséget. A folytatásban az 5–8. helyért küzdöttek, előbb 3:1-re kikaptak a Jászkun Volán SC-től, majd a hetedik helyért vívott találkozón szintén 3:1-es vereséget szenvedtek a Kiskunmajsától.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában