Vízilabda

2024.04.02. 10:24

Ezúttal egyik csabai csapat sem örülhetett győzelemnek

Négy napon belül a harmadik mérkőzésüket játszották le a Csabai Csirkefogók csapatai előbb az Ybl Waterpolo Club Budapest, majd szerdán a ceglédiekkel legutóbb pedig egy újabb előrehozott fordulóban a miskolciakkal csatáztak az országos utánpótlás-bajnokságban. Mindhárom kategóriában a házigazdák nyertek, ami nem meglepő, hiszen mindhárom csapatuk eddig is előrébb tanyázott a tabellán. Persze, a csabai fiataloknak a sűrű menetrend kivette az erejüket, a harmadik felvonáson kissé fáradtan mozogtak.

Gajdács Pál
vízilabda, csapatjáték, eredmények
Bár Pónya Olivér (jobbra) az egyik meccsen eredményes volt, a csabai csapatok kevés gólt értek el a három találkozón, ezért fejet kellett hajtaniuk ellenfelük előtt – fotó: T. Petka Anita 

PannErgy MVSC Miskolc–Swietelsky-Békéscsaba 18–8 (7–1, 5–0, 3–3, 3–4)

Országos bajnoki gyermek mérkőzés, A2 csoport, rájátszás, felsőház az 1–8. helyért, Miskolc. V.: Rózsavölgyi, Varga Csenge. Békéscsaba: Kabai – Korcsok N. 1 (1), Suhajda Z., Orosz R., Such 4 (1), Zimbran, Nánási. Cs.: Gyuricza (kapus), Czupper, Laurinyecz 1, Orosz B., Machlik 2 (1), Hajdu Á., Suhajda S., Puha Z. Edző: Fodor Ádám. Gól emberelőnyből: 6/3, ill. 7/2. Büntetők: 2/2, ill. 5/3. Kipontozódott: Vincze, ill. Orosz R., Zimbran.

Az első félidőben erődemonstrációt tartottak a házigazdák (12–1), folytatásban már kiegyenlítettebb párharc zajlott a miskolci Kemény Dénes Sportuszoda medencéjében.

Az élcsoport állása. Gyermek korcsoport: 1. PannErgy MVSC Miskolc 22, 2. Swietelsky-Békéscsaba 15.

PannErgy MVSC Miskolc–Swietelsky-Békéscsaba 12–7 (3–3, 3–1, 3–2, 3–1)

Országos bajnoki serdülő mérkőzés, A2 csoport, rájátszás, felsőház az 1–8. helyért, Miskolc. V.: Varga Csenge, Duray. Békéscsaba: Beregszászi – Szalai, Szatmári L. 1, Szathmáry Zs., Pojendán 1, Pónya O., Pallag 3. Cs.: Korcsok N., Suhajda Z. 2, Bazsó, Nagy Á., Csüllög, Fölker. Edző: Ajtai Miklós. Gól emberelőnyből: 8/4, ill. 7/1. Büntetők: 2/2, ill. 0/0. Kipontozódott: Pónya O.

Ezen a találkozón Ajtai Miklós ült a kispadon, ugyanis Zsilák László edző piros lapos eltiltását töltötte. Az első két gól a békéscsabaiak nevéhez fűződik, de az első negyed végére már egyenlő volt az állás. A folytatásban fokozatosan húzott el a miskolci alakulat, és végül övék lett a három pont.

Az élcsoport állása. Serdülők: 1. PannErgy MVSC Miskolc 21, 2. Kanizsa VSE Nagykanizsa 18, 3. GYVSE UNI-Győr 15, 8. Swietelsky-Békéscsaba 1.

PannErgy MVSC Miskolc–Swietelsky-Békéscsaba 20–6 (5–1, 5–0, 3–2, 7–3)

Országos bajnoki ifjúsági mérkőzés, A2 csoport, rájátszás, felsőház az 1–8. helyért, Miskolc. V.: Duray, Rózsavölgyi Dániel. Békéscsaba: Korcsok P. – Budai 1, Szatmári L., Szanyi 1, Fodor Zs. 2, Pojendán, Pallag. Cs.: Beregszászi (kapus), Zimbran, Szathmáry Zs., Pónya O. 1, Szalai 1, Tasnádi. Edző: Ajtai Miklós. Gól emberelőnyből: 6/3, ill. 6/0. Büntetők: 2/1, ill. 0/0. Kipontozódott: Orosz B.

Miként a serdülőknél, itt is a csabai gárda dobta az első gólt, ám az öröm nem sokáig tartott, ugyanis zsinórban tízzel válaszolt a pályaválasztó, amivel el is dőlt a mérkőzés sorsa.

Az élcsoport állása: 1. UVSE 21, 2. Ceglédi VSE 18, 3. Szentesi VK 15, 5. Swietelsky-Békéscsaba 9.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában