Biliárd

2024.04.09. 11:14

Célegyenesben az OB I.-es csapatbajnokság

Egy forduló még hátra van a Magyar Bábus Biliárd Egyesület 2023-24-es évi csapatbajnokságaiból, de az OB I.-ben már csak egy-egy kérdés vár megválaszolásra. Közéjük tartozik, hogy a B-jelű hatosból ki lesz a második csapat a rájátszásban.

Bakulya Mihály

Az A csoportban a mezőberényi Szikora BK után a gyomaendrődi Korona BK is biztosította helyét az elit négyesben, a másik szekcióban viszont csak az orosháziak részvétele tekinthető biztosnak, mellettük az őket most legyőző vásárhelyiek és a következő ellenfelük, a Csabai Tarolók küzdenek ezért a záró körben.

biliárd, eredmények, forduló
A gyomaendrődi Korona Biliárd Klub csapata a rájátszásban csatába szállhat a bajnoki címe megvédéséért

A csoport:
Korona BK–Dobozi BK 6:2
Bíró Imre, Korona BK: – A rájátszás döntőjébe való jutás volt a tét számunkra! Kicsit gyengébb kezdés után talpra álltunk és meggyőző fölénnyel kerekedtünk felül riválison.
Kiss János, Dobozi BK: – A mérkőzés eredménye nem tükrözi az egyes csaták szorosságát. Gratulálok a házigazdáknak!
Klub 120 Titánok–DABE II. 3:5
Seres Péter, Klub 120 Titánok:– A vendégcsapat megérdemelten nyert.
Klein Tamás, DABE II.: – A meccs előtt azt kértem a fiúktól, hogy nagyon tegyék oda magukat. Komolyan vették és megérdemelten gyűjtötték be a győzelmet egy igen erős ellenféllel szemben.
Tigris Cápák–Agrimill-Szikora BK 2:6
Kállai József, Tigris Cápák: – A bajnokságban mi vagyunk az utolsók, ellenfelünk pedig vezeti a csoportot, így a döntetlen lett volna a legtöbb, amit várhattunk, de sajnos nem így lett. A stafétában szoros meccsek voltak és végül lemaradtunk. Egyéniben is igyekeztünk tigriskarmokat mutatni, ám csak Kotroczó Ferenc tudott nyerni, így a vendégek megérdemelten vitték el a két pontot.
Harmati László, Berényi BK: – A szimpatikus házigazdák ellen magabiztosan hoztuk a kötelező győzelmet. Öt-null után kicsit lankadt a figyelmünk, amit kihasználtak a hazaiak.
Az állás: 1. Agrimill-Szikora BK 16 pont (52:20), 2. Korona BK 14 (52:20), 3. Dobozi BK 10 (40:32), 4. Klub 120 Titánok 6 (32:40), 5. DABE II. 6 (26:46), 6. Tigris Cápák 2 (14:58).

B csoport:
Tótkomlósi BK I.–Pöröly Cápák 3:5
Szekeres Lajos, Tótkomlósi BK: – A csapat ma sem remekelt, továbbra is csak egy játékost tudnák kiemelni, Arató Tibort. A vendég csapat sem szárnyalt, de nyerni tudott, amihez gratulálunk.
Kocsondi Tibor, Pöröly Cápák: – A mérkőzés megnyerésével elértük a célunk, megmaradtak a bennmaradási esélyeink.
Csabai BK Taroló–Szeghalmi Safi BK 4:4
Turi József, Csabai BK Taroló: – A stafétát uralva, az egyéniket viszont felváltva nyertük, mint ahogyan végül a párosokat is, így alakult ki a döntetlen végeredmény. Jó hangulatú baráti összecsapás volt, finom ételekkel a végén.
Sáfián György, Szeghalmi Safi BK: – Az elmúlt három mérkőzésen négy pontot hagytunk az ellenfeleknek, miatt elúszott a rájátszás…
DABE I.–Klub 120 BE Orosháza 6:2
Vígh Szabolcs, DABE: – A vendégcsapat ma egy kicsit enerváltan játszott, mi viszont mindent beleadtunk a sikerbe, ami igazi csapatmunka volt. A saját kezünkben a sorsunk a rájátszásért folyót harcban.
Csete Béla, Klub 120 Orosháza: – Megérdemelten nyert a motiváltabb hazai csapat!
Az állás: 1. Klub 120 BE Orosháza 14 pont (50:22), 2. DABE I. 12 (41:31), 3. Csabai BK Taroló 11 (36:36), 4. Szeghalmi Safi BK 10 (39:33), 5. Belvárosi Pöröly Cápák 5 (26:46), 6. Tótkomlósi BK I. 2 (24:48).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában