Kézilabda

2024.04.15. 09:58

A Gyula kikapott, így lépéselőnybe került az ENUSE

Összerázódott az élmezőny az NB II.-es férfi kézilabda-bajnokság Dél-keleti csoportjának felsőházi rájátszásában köszönhetően annak is, hogy az eddig remeklő CSIKO SE Orosháza elbukta a lajosmizsei mérkőzését.

Gajdács Pál

Mizse KC–CSIKO SE Orosháza

Fotó: Zsedényi Péter

A nőknél a bajnokesélyes gyulaiak meglepetésre kikaptak Vecsésen, a Szarvast legyőző ENUSE pedig két pontos előnyre tett szert az élen.

Mizse KC–CSIKO SE Orosháza 38-26 (17-13)

NB II.-es mérkőzés. Férfi, felsőház. Lajosmizse, 100 néző. V.: Asztalos, Szalay.

Orosháza: Pajkó 2 – Szász 6, Pásztor M. 3, Borbély 2, Simon, Ambrus 1, Nánási 2. Cserék: Tomozi (kapus), Szöllősi, Héjja 3, Nadicsán 2, Míg 1, Nagy Konrád 4, Pásztor Á., Farkas S., Lászlai. Játékos-edző: Héjja Ádám. A Lajosmizse legjobb dobója: Benke 10. Kiállítások: 14, ill. 12 perc. Hétméteresek: 2/1, ill. 1/0.

Héjja Ádám: – Sajnos eljött az a nap, amikor a csapatnak semmi sem jött össze. Sorra kihagytuk a helyzeteinket, emellé pedig párosult, hogy nagyon sok eladott labdánk és technikai hibánk is volt, amit könnyű gólokkal büntetett az ellenfél. A védekezésünk sem állt össze. A Mizse jól játszott, de mondhatjuk, hogy itt leginkább saját magunk ellenségei voltunk. Nem szabad sokáig csüggedni, mert a héten ismét egy erős ellenfél ellen fogunk játszani és hazai pályán meg kell hogy mutassuk, milyen is a csapat igazi arca. A szurkolóknak köszönjük, hogy ilyen messzire eljöttek és végig buzdították a csapatot.

Csömör KSK–FISE-Újkígyós 43–36 (25–12)

NB II, férfi, felsőház. Csömör, 80 néző. V.: Barna, Kovács B.

Újkígyós: KISS N. 1 – Harangozó, BALOGH J. 9, KÁDAS 9 (4), FEKETE G. 6, Hajgató 2, Farkas Balázs 2. Csere: Kecskeméti, Endrei 2, Gábor 4, Ivanics 1, Müller. Edző: Szabó Zsolt. A csömör legjobb dobója: Bátky 9 (3). Kiállítások: 10, ill. 14 perc. Hétméteresek: 4/4, ill. 4/4.

Szabó Zsolt: – Nagy kár a kimondottan enervált első félidei játékért. A második felvonásban már felvettük a játék ritmusát, de ez is kevésnek bizonyult. Ezzel együtt lendületet adhat és dicséretet érdemel, hogy tizenöt gólos hátrányból felállt a csapat.

Kondorosi KK–Túrkevei VSE 34–25 (20–14)

NB II, férfi, alsóház. Kondoros, 50 néző. V.: Nagy L., Szekeres.

Kondoros: Sztancsik – Istenes L. 4, Papp K. 11 (3), Polgár 8, Branyiczki 1, Lőrinczi 7, Gazsó 3. Csere: Pankotai (kapus), Guba, Istenes I., Kasnyik V., Kasnyik T. Edző: Kósa Balázs. A Túrkeve legjobb dobója: Keresztes 9 (3). Kiállítások: 6, ill. 2 perc. Hétméteresek: 4/3, ill. 5/3.

Kósa Balázs: – Az elmúlt hetekben javuló formát mutattunk és most pontokat is tudtunk szerezni. A szezon hátralévő részében az a célunk, hogy legyenek még győztes mérkőzéseink.

További eredmény: Optimum Solar-Békési FKC U21–Dabas KC II.

EURONOVEX USE–Szarvasi NKK 37–22 (20–8)

NB II, női, felsőház. Szászberek, 75 néző. V.: Aczél, Nagy L.

Szarvas: Antal – Trnyik, Milyó 2, Papp Zs. 3 (2), Hajdu 1, Nagy E. 4, Závoda 5. Csere: Skorka (kapus), Száva F., Szöllősi P., Tasgyik 1, Majoros 6, Nyerges, Pusztai. Edző: Száva Flórián. Az ENUSE legjobb dobói: Bagi 8, Bűcs 7 (2).

Kiállítások: 16, ill. 0 perc. Hétméteresek: 6/5, ill. 3/2.

Száva Flórián: – Nagyon visszafogottan kezdtünk a csoport kimagaslóan legjobb csapata ellen, de becsületünkre váljék, hogy a második félidőben ötletesebben és jóval eredményesebben tudtunk játszani.

Vecsési SE–CZ-Gyulasport 32–31 (16–14)

NB II, női, felsőház. Üllő, 40 néző. V.: ifj. Rácz, Ujhelyi.

Gyula: Mike – Szabó K. 4, Gelegonya 3, Farkasinszki 2, Kovács Sz. 5 (2), Ilyés 3, Lukács 2. Csere: Zsiga (kapus), Hegedűs 2, Szögi 3, Nagy P. 4, Kertes 1, Kiss V. 2. Edző: Zöldi-Tóth Katalin. A Vecsés legjobb dobója:

Kiállítások: 4, ill. 6 perc. Hétméteresek: 5/3, ill. 2/2.

Zöldi-Tóth Katalin: – Sajnos a mérkőzés elején ismét kicsit zavaros volt minden, viszont a második félidő elején szépen megfordítottuk a mérkőzést, de a buta technikai hibák, és a nem megfelelő koncentráció újra ránk hozta az ellenfelet, és hazai pályán ez nekik kedvezett. Sok olyan ítélet volt, amivel nem tudok egyetérteni, és szomorú hogy ezzel kell foglalkozni! A játékosokra egy szavam nem lehet, büszke vagyok rájuk! Ez volt a tizenhetedik mérkőzésünk és a maival együtt négy pontot veszítettünk. Ma nem jött össze a győzelem, de mindig mindenből lehet tanulni, mi is ezt tesszük.

Inárcs-Örkény KCE–Békéscsabai Előre NKSE 29–29 (16–22)

NB II, női, felsőház. Inárcs, 50 néző. V.: Móczár, Parádi. Békéscsaba: Tóth R. – Károlyi 1, Sándor 2, Udvari 5, ANCSIN 7, WEIGERT 6, Krajcsó 1. Csere: Petrovszki (kapus), KOVÁCS K. 3, Kiss F., Balog K., Téglás, Ádász 2, Baukó, Varga H. 1, Gajdács 1. Mb. edző: Labos Tibor. Az Inárcs-Örkény legjobbb dobója: Forgács 8. Kiállítások: 2, ill. 10 perc. Hétméteresek: 1/1, ill. 3/1.

Labos Tibor: Az első félidőben a mi akaratunk érvényesült, jó tempót diktáltunk. Szünet után bennragadtunk az öltözőben, kimaradtak a ziccerek és a hetesek. Örülhetünk az egy pontnak, de meglehetett volna a győzelem. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában