Labdarúgás - NB III.

2024.03.17. 16:28

Túlélésre játszottak a gyarmatiak

Súlyos hazai vereséget szenvedett a Füzesgyarmati SK csapata az NB III.-as pontvadászat vasárnapi 20. fordulójában. A kiesés elkerüléséért küzdő sárrétiek mentségére szóljon, hogy a csapást a bajnoki címre aspiráló ESMTK mérte rájuk, persze ettől még nem javult a helyzetük.

Bakulya Mihály

A gyarmati védelemnek jócskán akadt munkája és gondja

Fotó: Fejes Loretta-archív fotó

Füzesgyarmati SK–Erzsébeti SMTK 0–5 (0–2)

NB III.-as labdarúgó-mérkőzés. Füzesgyarmat, 150 néző. Vezette: Török Mihály (Szabó Ferenc Szilárd, Szilágyi Zsolt).

Füzesgyarmat: Zsibrita – Achim, Csáki (Dlehány, 76.), Mező (Szabó M., 64.), Soós J. – Schmidt (Béres, 76.), Bódis – Szakács (Szabó B., 64.), Kis Sz., Jónyer – Sándor (Pálfi, 84.). Vezetőedző: Szabados Tamás. Szakmai koordinátor: Boros Tibor.

ESMTK: Gábor – Tagai, Rédei (Bartha, 74.), Slezák, Kovács B. – Soós B. (Juhász, 84.), Szűcs (Bán, 66.), Márton, Molnár R. – Wirth, Molnár T. Vezetőedző: Turi Zoltán.

Gólszerző: Rédei (21.), Wirth (44., 68.), Szűcs (51., 57.).

A gyarmatiak a biztonságot tartva szem előtt, nem igazán hagytak teret a vendégeknek. A félidő közepéhez érve jött az első hiba, amikor egy hosszú felívelés került Rédei elé, aki közelről Zsibrita lábai között gurított a hálóba. A folytatásban is védekezésre szorult a hazai csapat, ám a szünet előtt nem kerülhette el a vendégek újabb gólját, melyet a jobb oldalról Wirth szerzett egy kapáslövésből. Ő volt az előkészítője az ESMTK harmadik találatának is a második félidő elején, Szűcs pedig a közeli befejező, aki nem sokkal később egy tizenhatoson kívüli átlövésből duplázta meg saját találatai számát. Sok pontatlansággal játszott a Gyarmat, lendületből a bajnoki címre pályázó vendége. A 68. percben Wirth 16-oson belül kapott labdát, tisztára játszotta magát és közelről volt eredményes. A házigazdák becsületből küzdöttek, ami a nagyobb vereség elkerülésére volt elég.

Jó: Jónyer, Sándor, Béres, ill. Szűcs, Wirth, Slezák, Molnár R.

Boros Tibor: – Csapatként és egyénileg is nagy volt a kontraszt. A túlélésre játszottunk, nekünk két hét múlva indul a bajnokság éles része. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában