Asztalitenisz

2024.03.26. 07:04

Szántosi Dávid párosban döntőt vívott

A fennállásának századik évfordulóját ünneplő Magyar Asztalitenisz Szövetség (MOATSZ) Győrben, az Olimpiai Sportparkban rendezte meg a 2024. évi felnőtt országos bajnokságot. A remekül szervezett viadalon rekordszámú nevező vett részt, férfi egyéniben 103, női egyéniben 48 asztaliteniszező fogott ütőt. Férfi párosban 40, női párosban 19, vegyes párosban 37 duó állt asztalhoz. Szántosi Dávid és Balogh Ágnes Kíra révén a Viharsarokba is jutott érem.

Verasztó Lajos

Szántosi Dávidék játék közben

Fotó: MOATSZ

A vármegyei játékosok közül női egyéniben Balogh Ágnes Kíra (Békési TEAM) csoport másodikként jutott a főtáblára, ahol a 16 közé jutásért a válogatott Madarász Dórától (Budaörs) kapott ki 4:1-re. Czeglédi Dorka, az ASE Orosháza játékosa két győzelmet aratott a selejtezőben, így csoportelsőként jutott a 32-es főtáblára, ahol drámai csatában 4:3-as vereséget szenvedett a debreceni György Nikolettől. Ágota Csilla, a Békési TEAM rutinos játékosa másodikként zárt csoportjában, az egyenes kieséses szakaszban 4:2-re győzött a nyíregyházi Laskai Írisz ellen, majd a nyolc közé jutásért a válogatott Imre Leilával (Bp. Erdért SE) szemben maradt 4:0-ra.

Férfi egyéniben Szántosi Dávid, a Szarvasi Körös ASE játékosa 4:0-ra verte a szombathelyi Horváth Gábort, majd hasonló arányban nyert Wei Chen Yu (Magyar-Kínai Asztalitenisz Klub) ellen. A nyolc közé jutásért úgy nyert 4:3-ra az Ausztriában légióskodó Molnár István ellen, hogy a döntő szettben 11:5-re diadalmaskodott. Az elődöntőért megvívott csatában a felnőtt válogatott Szudi Ádám, a francia SPO Rouen játékosa várt Fest Attila tanítványára. A későbbi győztes, az európai ranglista 49. helyén áll Szudi érvényesítette a papírformát, 4:0-ra győzött.

Női párosban Szilágyi Lívia (Békési TEAM) a debreceni Pétery Johannával az oldalán a nyolc közé jutásért 3:0-ra kikapott a debreceni Bender Borostyán, Boér Anita duótól. Balogh Ágnes Kíra, a budaörsi Molnár Kendrával nagy küzdelemben 3:2-es vereséget szenvedett az Ambrus Krisztina, Imre Leila (Bp. Erdért SE) pártól, így ők is a 9–16. helyen zártak. Az orosházi Czeglédi Dorka, Polónyi Nórával (Ambrus Asztalitenisz Akadémia) az oldalán a nyolc közé jutásért nagy csatában 3:2-re kikapott a későbbi ezüstérmes Hartbrich Leoni, Szvitacs Alexa (SV Böblingen, Győr) duótól, így a 9–16. helyet szerezte meg.

Férfi párosban Szántosi Dávid a pécsi Molnár Dáviddal az oldalán 3:0-ra nyert a Fegyver Zsombor, Lindner Zétény (KSI, Dunakeszi) duó ellen, majd 3:1-re verte a pécsi Balogh Bence, Faragó Barnabás kettőst. A négy közé jutás is szett veszteség nélkül jött össze a Poór Balázs, Gergely Márk (Szombathelyi AK) duó ellen. Az elődöntőben a Huzsvár Erik, Katus Krisztián (Celldömölk, TTC Lugau) párral szemben újabb 3:0-s sikerrel meneteltek a fináléba Szántosiék. Ott a felnőtt válogatott Ecseki Nándor, Szudi Ádám (SPG Walter Wels, SPO Rouen) párral kerültek szembe, mellyel szemben 3:0-ra alulmaradtak ezzel ezüstérmeset szerezve. Fest Attila edző elmondta, tanítványa a nagyon erős mezőnyben remekül helytállt, elnyerte a legjobb utánpótláskorú férfi versenyzőnek járó különdíjat, és a szövetség Varga Botonddal együtt benevezi az ifjúsági Eb előtti júniusi norvégiai, és svédországi WTT nemzetközi versenyre.

Vegyes párosban Szántosi Dávid a pécsi Nagy Judittal az oldalán 3:2-re nyert a Krebs Levente, Barcsai Sophie (DVTK, Győr) kettős ellen, majd a nyolc közé jutásért 3:1-re veszített a Katus Krisztián, Hartbrich Leoni (TTC Lugau, SC Böblingen) kettős ellen. Szilágyi Lívia, a celldömölki Gőgös Martinnal egy győzelem után 3:1-es vereséget szenvedett a Nagy Bence, Laskai Írisz (ATSK Szeged, Nyíregyháza) pártól. Ágota Csilla, a győri Lung Dániellel állt asztalhoz, és 3:2-re kikapott a Varga Csaba, Halász Ella (ATSK Szeged, Kecskemét) duótól.

Czeglédi Dorka és a dunakeszi Vándor András kettőse 3:1-re kikapott a szegedi Lele Viktor, Hangai Flóra pártól. Balogh Ágnes Kíra a szolnoki Molnár István oldalán szépen menetelt. Előbb 3:2-re győzött a Wei Chen Yu, Tanács Nóra (Magyar-Kínai Asztalitenisz Klub, Ambrus Asztalitenisz Akadémia) kettős ellen, azután 3:0-ra verte a pécsi Kovács Sebestyén, Nagy Rebeka duót. Az elődöntőbe kerülésért a Németországban légióskodó Katus Krisztián, Hartbrich Leoni pár sem tudta feltartóztatni őket (3:1), a fináléba kerülésért azonban a válogatott Ecseki Nándor, Madarász Dóra (SPG Walter Wels, Budaörs) duóval már nem bírtak (1:3), így a Baloghék bronzérmesek lett.

Balogh Ágnes Kíra különdíjat kapott, elnyerte a legjobb utánpótláskorú női versenyzőnek járó elismerést. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában