Taekwondo

2024.03.26. 07:08

Mindenki érmes, aki csak indult Békéscsabáról

A József Attila Lakótelepi Tömegsport Egyesület minden indulója dobogóra léphetett a hétvégén Mogyoródon a WT Taekwondo diákbajnokságon, egyben Engrich Mariann-emlékversenyen.

Gajdács Pál

A viadalon 27 egyesületből 340 versenyző jelent meg és mérhette össze tudását és erejét. Mint ismeretes, a WT taekwondo része az olimpiai játékok programjának is. 

A bajnokságon két fő szabályrendszerben – a poomsae (formagyakorlat) és a kyorugi (küzdelem) – zajlottak a küzdelmek. A sportolóknak lehetőségük volt összemérni a gyorsaságukat is a gyorsrúgó versenyszámban is. A megmérettetésen Békés vármegye egyetlen WT taekwondo szakosztálya, a békéscsabai József Attila Lakótelepi Tömegsport Egyesülete is részt vett. A viharsarkiak közül öten neveztek a kyorugi és ketten a poomsae kategóriába. A csabaiak közül mindenki nagyon ügyesen szerepelt, a lehető legjobb formáját hozta, aminek meg is volt az eredménye, mert minden versenyző felállhatott a dobogóra.

A JALTE eredményei. Poomsae. Veterán „C” kategória: 2. Erdei Sabire 7. kup. Junior C: 2. Györgyi Dóra 9. kup

A formaversenyzők felkészítését Lányi Réka Katalin 3. dan mester segítette.

Kyorugi. Junior A. – 51 kg: 2. Gyuricza Ádám 1. kup. Kadet B. +61 kg: 2. Rusznák Pál 7. kup. Junior B. –61 kg: 2. Györgyi Dóra 9. kup. Kadet A. –37 kg: 3. Fajzi Gergő 4 kup. Kadet B. –37 kg: 3. Borsos András Levente 7. kup.

A versenyzők felkészítését Gyuricza Imre I. dan mester, a szakosztály vezetőedzője segítette.

A gyorsrúgó versenyszámban az alábbi eredmények születtek: 1. Gyuricza Ádám 1. kup, 3. Györgyi Dóra 9. kup, 4. Fajzi Gergő 4 kup.

A verseny lebonyolítását Lányi Réka Katalin 3. dan és Fajzi Dániel 2. dan versenybírók segítették. 

A versenyzők felkészítéséért Gyuricza Imre 1. dan mester a WT szakosztály vezetőedzője felel. Az edzéseket és a felkészítést Matusik Andrea 3. dan mester, Lányi Réka Katalin 3. dan mester, Fajzi Dániel 2. dan mester és Szedoglavits Györgyi 1. dan mester segítette.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában