Darts

2024.03.29. 09:26

Orosházán rajtol az amatőrök vármegyei bajnoksága

Március 30-án szombaton Orosházán rajtolnak el a II. Kecskeméti Kft.-Békés Vármegyei Amatőr Darts-bajnokság küzdelmei. Az idei verseny sorozat hat selejtező fordulóból, plusz döntőből áll.

Bakulya Mihály

Az  sportág helyi népszerűségét jelzi, hogy a felhívás közzétételét követően egy-két héten belül szinte valamennyi helyszínen betelt a nevezési tábla. Csupán Kondoroson van még 3-4 szabad hely, gyaníthatóan ez is megtelik a mostani versenyt követően.

Orosháza az első állomást jelenti a fináléba jutásra

Az első állomásnak szombat délelőtt 10 órától a Helyneked Orosháza biztosít helyszínt, ahol maximum 32 dartsos jelentkezését fogadják el. Információnk szerint még nem telt be a tábla, az érdeklődők Helbert Márknál jelentkezhetnek előzetesen (telefon: 3630-538-5313), vagy a kezdés előtt egy órával a helyszínen.

A résztvevők közül a legjobb nyolc vívja ki a jogot a május 20-án esedékes, szarvasi döntőben való részvételre, és ez vonatkozik a további helyszínekre is. Akinek ez most valamiért nem sikerül, tehet még egy próbát a további selejtezők valamelyikén, tekintettel arra, hogy a kiírás minden résztvevőnek két lehetőséget biztosít erre.

A lebonyolítás szerint a selejtezők 4 tagú csoportmérkőzésekkel indulnak. Az ottani körmérkőzések után a legjobb 16 közé jutásért már egyenes kieséses rendszerben folytatódnak a csaták, 3 nyert legig. A következő kör győztesei pedig már a szarvasi fináléban érezhetik magukat, de azért minden selejtezőben kijátsszák a végjátékot egészen a döntőig, mivel a legjobbak emlékérmét is hazavihetnek.
A bajnokság következő állomása április 6-án a tótkomlósi Makk 7-es Söröző lesz, ott Nyíregyházki István helyi koordinátornál (telefon: 3630-292-4680) lehet nevezni, illetve a részvételi szándékot jelezni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában