Pályaavató

2024.03.26. 12:25

Megújult a centerpálya a gyulai sporttelepen

Győzelemmel ünnepelte az id. Christián László Városi Sporttelep frissen átadott centerpályáját a Gyulai Termál FC labdarúgócsapata, amely a Mezőhegyes elleni bajnoki mérkőzésen vehette birtokba a játékteret.

Bakulya Mihály

Szpisják Zsolt, Kónya István alpolgármester, Görgényi Ernő és Kertes István, a Gyulasport Nkft. ügyvezetője adta át a focisták játszóterét.

Fotó: Kiss Zoltán

A találkozót megelőző átadón Görgényi Ernő polgármester a helyi sporttelep fejlesztéseit vette számba, melyek több százmillió forintos pályázati- és TAO-forrás bevonásával valósultak meg. A város első embere kiemelte, hogy egy héttel korábban a 2013-ban megépült, ám felújításra szoruló hátsó műfüves nagypálya átadása történt meg és a tervek között szerepel a salakmotoros pálya rekonstrukciója is, azzal lenne teljes a létesítmény korszerűsítése.

A honi szövetség képviseletében Szpisják Zsolt vármegyei igazgató az MLSZ stratégiájára tért ki, amelynek fontos elemét jelentik a fejlesztéseknek, kifejezetten a labdarúgás amatőr szegmensére. Megjegyezte, hogy a 2024-25-ös kiemelt TAO infrastrukturális fejlesztés mellett a saját sporttelepfejlesztési programját is folytatja a szövetség. Ebből a 2 milliárdos keretből idén 110 millió forint jut Békésre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában